facebook

Welkom bij

Wadden Vogelfestival

12 en 13 mei 2018

Het Wadden Vogelfestival is een initiatief van het Vogelinformatiecentrum en het Nationaal Park Duinen van Texel

Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

In het Vogelinformatiecentrum vindt u alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.
Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens treft u zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park.

Texel Big Day

Texel Big Day

24 uur per fiets vogels kijken voor een goed doel. Jaarlijks nemen verschillende teams van maximaal vier personen het tegen elkaar op om binnen 24 uur zoveel mogelijk vogelsoorten te zien. Ieder team verzamelt sponsors om zoveel mogelijk geld bijeen te krijgen voor het goede vogeldoel.

Bekijk

Vogelkijkpunten

Vogelkijkpunten

Tijdens het Wadden Vogelfestival zijn er meerdere Vogelkijkpunten ingericht. Hier kunt u informatie krijgen over de verschillende vogelsoorten die u op die plek kunt zien. Vrijwilligers met verrekijkers en telescopen kunnen u alles vertellen over de plek, de vogels, en het beheer van die plek.

Bekijk

Vogelexcursies

Vogelexcursies

Tijdens het Wadden Vogelfestival worden het gehele weekend speciale vogelexcursies georganiseerd. U kunt onder leiding van een ervaren gids mee met een minibus of u gaat lopend op pad. De opbrengsten van deze excursies worden jaarlijks besteed aan een goed vogelkijkdoel op Texel.

Bekijk

Verrekijkershow

Verrekijkershow

De grootste en gezelligste verrekijkershow van Nederland vindt u tijdens het Wadden Vogelfestival op Texel. Jaarlijks organiseert het Vogelinformatiecentrum tijdens het Wadden Vogelfestival een verrekijkershow. Alle gerenomeerde merken tonen hun verrekijkers en telescopen en u kunt zelf alles testen.

Bekijk

Laatste nieuws

Team Spotvogels

Elske Sjollema

Elske Sjollema, uit Hoorn. Herstarter met vogelen. Normaal geen soortenjager maar meer recreatief met oog voor detail. Vorig jaar de vuurdoop met soorten jagen tijdens Texel Big Day 2017 in team Dwaalgasten. Dit jaar mag ik meedoen in team Spotvogels.
Allemaal voor het goede doel: de bescherming van de huiszwaluw.

 

Marije Binsbergen
De Thuiszorg

Ruim 30 jaar geleden ging ik terug naar Texel, het is pure verwennerij om hier te wonen. Ik ga graag op stap, bos, strand, duinen, dijk. Alles is mooi.
Mijn interesse lag vroeger vooral bij planten, vogelen kreeg ik er gratis bij.
Ik kom uit een familie van vogelaars. Grootvader Nol was vogelfotograaf en schrijver en mede-auteur van Zien is kennen. Mijn vader Andri was inspecteur van de vogelwet en heeft veel gedaan voor de vogels in Nederland.
Doordat mijn zoon Jarne door mijn vader al heel jong het vogelvirus kreeg, ben ik me meer voor vogels gaan interesseren. We ringen, tellen en op Texel ben ik in de luxepositie dat ik gewoon op weg naar werk of huis allerlei leuks zie.
Ik fotografeer; vooral planten maar tegenwoordig ook vogels.
In 2012 hebben mijn vader, Jarne en ik als een van de drie fietsende teams meegedaan met de big day. Mijn zoon zit in het team dat vorig jaar tweede werd.

Peter van Ooijen
ICT-er

Rond mijn 15e ging ik met en door de NJN vogels kijken en raakte helemaal gebiologeerd door de rijke variëteit aan levensvormen. Al snel kwamen de insecten, de rijkdom aan levensvormen en soorten was daar letterlijk eindeloos. Via een studie biologie kwam ik terecht in de evolutiebiologie en voor werk kwam ik, zoals zoveel van mijn generatiegenoten, terecht in de ICT.
Vogels kijken is altijd gebleven, alleen al de afwisseling om na(-ast) het beeldschermwerk lekker buiten rond te banjeren. Een twitcher ben ik niet, maar voor een mooie pest- of spotvogel loop ik graag een blokje om.

Bart Vastenhouw
Computer Tech bij de TU Delft

Sinds mijn 12de was ik altijd graag in de natuur. Het begon met planten kijken en toen ik op mijn 15de lid werd van de N.J.N. werd mijn belangstelling breder en werd ik ook vogelaar.
Het komt ook deels van mijn ouders. Mijn moeder was vroeger bij de N.J.N. en mijn vader wandelde en fietste altijd graag in de natuur.
Door de week zit ik vier dagen achter de computer, maar in het weekend ben ik meestal wel ergens buiten te vinden in de A.W.D., op Texel, op de Veluwe of langs de IJsel.

Lees nieuwsbericht

Update goede doel 2017

Update goede doel 2017

Met een deel van het geld wat dit jaar is opgehaald voor de Strandbroeders worden voor het komende broedseizoen borden ontworpen om meer voorlichting te geven bij de afzettingen op de stranden die komende voorjaar weer geplaatst worden. Met het andere deel van het geld wordt bijgedragen aan een nieuw kijkscherm en vogelkijkhut aan de oostzijde van het eiland.

Lees nieuwsbericht

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Natuurmonumenten
  • Agami Photo Agency
  • Fogol
  • Duurzaam Door
  • Vogelbescherming Nederland
  • Roots en Vogelmagazine
  • Waarneming.nl

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief archief