• Home
  • Texel Big Day VWG Edition

Texel Big Day VWG Edition

Al sinds 2017 organiseren we tijdens het Wadden Vogelfestival een Texel Big Day Texel Edition. Dit is een vogelwedstrijd voor vogelaars die in teams van 3-4 personen op de fiets de hele dag (24 uur) op Texel zoveel mogelijk verschillende vogelsoorten proberen te zien en te horen. Doel van deze vogelwedstrijd is om geld in te zamelen voor het goede doel. In 2021 is ons goede doel het ondersteunen van de bescherming van akkervogels.

Voor onze editie in 2021 geven we ook de mogelijkheid aan iedere vogelwerkgroep in Nederland om met één of meerdere teams in te schrijven en mee te doen aan de Texel Big Day onder de Texel Big Day VWG Edition. De regels zijn hetzelfde als bij de Texel Edition; het is een volwaardige Big Day. 24 uur op de fiets door het eigen werkgebied van de Vogelwerkgroep op zoek naar zoveel mogelijk verschillende vogelsoorten met als doel zoveel mogelijk aandacht te genereren en geld op te halen voor het goede doel. Van ieder team vragen we een bijdrage van minimaal 150 euro en we stimuleren iedereen om een zo hoog mogelijk donatiebedrag bij elkaar te halen.

We roepen iedereen die iets met vogels kijken heeft op om op zaterdag 8 mei vogels te kijken met vrienden. Vorm een team van drie of vier leden en geef alle soorten die je ziet door via Waarneming.nl. Of je nu een half uur wilt meedoen, een paar uur, of 24 uur, meedoen kan sowieso. We hopen dat zoveel mogelijk mensen op 8 mei naar vogels kijken en met hun deelname het goede doel steunen: de bescherming van akkervogels zoals de patrijs en de blauwe kiekendief.

De start van deze Texel Big Day VWG Edition is ook op vrijdagnacht om 00.00 uur, de finish 24 uur later. We gaan proberen om met elkaar zoveel mogelijk vogelsoorten te zien. Dat is niet alleen leuk om te doen, maar laat ook de geweldige vogeldiversiteit van Nederland zien.

Meer informatie over de Texel Big Day VWG Edition vindt u hier.
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Natuurmonumenten
  • Vogelbescherming Nederland
  • VVV Texel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief