Overzicht van alle vogelkijkpunten

Texel kent heel veel Vogelkijkpunten. Onze nieuwe Vogelkijkkaart laat ze allemaal aan je zien. Op deze kaart vind je een overzicht van alle vogelkijkpunten die er op het eiland zijn. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de punten die met de rolstoel bereikbaar zijn en punten die enkel lopend bereikbaar zijn. Met deze kaart kun je zelfstandig het gehele eiland verkennen. De kaart is voor € 3,99 verkrijgbaar bij het Vogelinformatiecentrum en in Natuurcentrum de Marel. Tijdens het Wadden Vogelfestival kun je op een paar punten op Texel aanvullende informatie krijgen. Deze punten vind je hieronder.

De punten waar je gedurende het Wadden Vogelfestival 2023 extra informatie kunt ontvangen zijn:

Uitkijkpunt De Geul: Hier staan vrijwillige vogelwachters van Staatsbosbeheer.

Uitkijkpunt De Slufter Noord: Hier staan vrijwillige vogelwachters van Staatsbosbeheer.

Uitkijkpunt Prins Hendrik Zanddijk: Hier staan vrijwillige vogelwachters van Staatsbosbeheer.

Uitkijkpunt Utopia (Vogelboulevard): Hier staan vrijwillige wadwachters van Natuurmonumenten.

Het Gemaalhuisje in de Cocksdorp: In het huisje en op de dijk staan vrijwilligers van het Vogelinformatiecentrum je te woord.

Vogelinformatiecentrum in De Cocksdorp: Hier staan vrijwilligers en collega’s van het Vogelinformatiecentrum je te woord.

Natuurcentrum De Marel in Waalenburg: Hier staan vrijwilligers en collega’s van het Vogelinformatiecentrum je te woord.

Tijdens het Wadden Vogelfestival is er een stempelkaart beschikbaar (zie hieronder). Bezoek alle punten en haal in het Vogelinformatiecentrum daarna een gratis Schoonmaakdoekje voor je verrekijker of telescoop.
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Natuurmonumenten
  • Vogelbescherming Nederland
  • VVV Texel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief