Prins Hendrik Zanddijk

Op de wandelroute aan de noordelijke zijde van de Prins Hendrik Zanddijk vind je één van de meest unieke vogelkijkpunten van het eiland. Hier staat namelijk een telescoop van Swarovski Optik permanent klaar voor bezoekers. Zo kijkt iedereen met de telescoop naar de veelheid aan vogels in het unieke gebied. Het in 2018 gecreëerde gebied tussen Oudeschild en ’t Horntje is een unieke, natuurlijke vervanging van de stevige zeedijk die de polder erachter altijd heeft beschermd tegen het water. Het gevarieerde en dynamische gebied bestaat uit droogvallende platen, slikken, kwelders, strand en duinen. Dit gebied biedt rust en ruimte aan allerlei wadvogels zoals de eider, bontbekplevier, scholekster en in 2022 ook aan een populatie Grote Sterns die de grote vogelgriep-epidemie van 2022 ontsnapt waren.

Op het Vogelkijkpunt staan vrijwilligers van Staatsbosbeheer en het Wadden Vogelfestival om iedereen van vogelinformatie te voorzien.

 
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

In het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Natuurmonumenten
  • Vogelbescherming Nederland
  • VVV Texel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief