• Home
  • Vogelaarsdiner zaterdag

Vogelaarsdiner zaterdag

ZATERDAG 6 MEI 2023

18:30 – 24.00 uur – Vogelaarsdiner

Locatie: Het Waterplein, in de Kikkertstraat, De Cocksdorp

Een nieuw onderdeel van het Wadden Vogelfestival in 2023 is het Vogelaarsdiner/vogelaarsavond. Op het Waterplein wordt in samenwerking met Texels Goud een gezellige avond georganiseerd voor alle vogelaars en natuurliefhebbers die onder het genot van lekker eten en een drankje lekker kunnen bijkletsen. Ook voor muziek zal gezorgd worden. Op deze manier hopen we er met iedereen een gezellige, feestelijke avond van te maken. Het diner zal bestaan uit een uitgebreide BBQ met vegetarische opties. Opgeven is verplicht en de mogelijkheid om dit te doen wordt later bekend gemaakt. Drank is voor eigen rekening.

Tijdens de vogelaarsavond zijn er verschillende activiteiten. Zo is er een heuse warmtebeeldkijker demonstratie van de beste warmtebeeldmerken; Leica, Zeiss, Lahoux en Pulsar. Je kunt hier de warmtebeeldkijkers allemaal testen op de momenten dat het echt nodig is; in de avond en nacht. De kijkers kunnen je in de mooie rietkraag van de Roggesloot proberen. Misschien duikt er wel een Roerdomp op? Ook is er iemand aanwezig met een telescoop die je veel kan vertellen over de sterren die er die avond te zien zijn!

Gedurende de avond zullen ook de teams die meedoen aan de Texel Big Day binnenkomen / finishen. Zodra er een team binnenkomt zijn we natuurlijk nieuwsgierig naar de verhalen, dus ieder team krijgt even een podium om hun verhaal te doen.

De avond is toegankelijk voor iedereen. Alle vrijwilligers, standhouders maar ook individuele vogelaars zijn welkom. Opgeven is wel verplicht. De avond kost 25 euro per persoon. Hiervoor krijg je onbeperkt toegang tot het buffet van allerlei lekkers wat de gehele avond duurt. Drank is daarbij niet inbegrepen.

Inschrijven voor het Vogelaarsdiner kan door via deze link.

 
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Natuurmonumenten
  • Vogelbescherming Nederland
  • VVV Texel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief