Avondprogramma

Hier vindt u het avondprogramma voor het gehele Wadden Vogelfestival en de Texel Big Day.

Het avondprogramma vindt op vrijdag plaats op het WaterpleinKikkertstraat, De Cocksdorp. Vrijdagavond staat in het teken van de Texel Big Day. Er is een avondvullend programma, die om 00:00 eindigt met het uitzwaaien van de eerste teams voor de Texel Big Day. Op Zaterdag vindt het avondprogramma ook plaats op het Waterplein, waar ook een speciale warmtebeeldkijker demonstratie wordt gehouden en iemand aanwezig is die je alles kan vertellen over de sterren en planeten die dan te zien zijn.

Vrijdag 10 mei 2024: grote tent op het Waterplein.

19:45-20:00 uur – Inloop

20:00-20:45 uur – Welkom en Waarnemingenlog
Rodny Stolk verwelkomt u en zal u kort vertellen over het Wadden Vogelfestival van 2024. Ook zal hij vertellen waar het geld, dat tijdens de Texel Big Day en het Wadden Vogelfestival wordt opgehaald, aan wordt besteedt.

Daarna zullen Tim Langerak en Pim Rijk de waarnemingen van de dag en de verwachtingen van het weekend met u doornemen. Wat is er die vrijdag allemaal gezien op het eiland? Wat zijn de beste plekken om de rest van het weekend heen te gaan?

20:45-21:00 uur – Pauze

21:00-22:00 uur – Lezingen

De inhoud van de lezing wordt op een later moment bekend gemaakt.

 23:00 – 23:59 – Teams voor de Texel Big Day komen naar de grote tent op het Waterplein

In het laatste uurtje nemen wij nog een biertje en komen de deelnemers van de Texel Big Day ook geleidelijk binnendruppelen. We stellen de teams kort nog wat vragen voordat ze aan de grote dag beginnen. In spanning wachten we af totdat we ze om 00:00 mogen uitzwaaien.

00:00 uur – De start van de Texel Big Day.
Rodny Stolk en Marc Plomp van de organisatie van het Wadden Vogelfestival geven het startschot voor de Texel Big Day. Belangstellenden zijn welkom hierbij.

WVF17 023

Zaterdag 11 mei 2024

18:30 – 21.30 uur – Vogelaarsdiner

Locatie: Het Waterplein, in de Kikkertstraat, De Cocksdorp

Op het Waterplein wordt in samenwerking met Casa di Gio’s en Texels Goud een gezellige avond georganiseerd voor alle vogelaars en natuurliefhebbers die onder het genot van lekker eten en een drankje lekker kunnen bijkletsen. Ook voor muziek zal gezorgd worden. Op deze manier hopen we er met iedereen een gezellige, feestelijke avond van te maken. Het diner (18.30 – 21.30 uur) zal bestaan uit een uitgebreid buffet van Pizza, pasta’s en Sushi met veel vegetarische opties. De kosten bedragen 24,50 euro (exclusief drank) per persoon en opgeven is verplicht. Opgeven kan alleen deze link bij het Vogelinformatiecentrum. Let op, drank is voor eigen rekening!

Tijdens de vogelaarsavond (na het diner) zijn er verschillende activiteiten. Zo is er een heuse warmtebeeldkijker demonstratie van de beste warmtebeeldmerken. Je kunt hier de warmtebeeldkijkers allemaal testen op de momenten dat het echt nodig is; in de avond en nacht. De kijkers kunnen je in de mooie rietkraag van de Roggesloot proberen. Misschien duikt er wel een Roerdomp op? Ook is er iemand aanwezig met een telescoop die je veel kan vertellen over de sterren die er die avond te zien zijn!

Gedurende de avond zullen ook de teams die meedoen aan de Texel Big Day binnenkomen / finishen. Zodra er een team binnenkomt zijn we natuurlijk nieuwsgierig naar de verhalen, dus ieder team krijgt even een podium om hun verhaal te doen.

De avond is toegankelijk voor iedereen. Alle vrijwilligers, standhouders maar ook individuele vogelaars zijn welkom. Opgeven is wel verplicht. De avond kost 24,50 euro per persoon. Hiervoor krijg je onbeperkt toegang tot het buffet van allerlei lekkers wat de gehele avond duurt. Drank is daarbij niet inbegrepen. Na 21.30 uur is de avond gratis, dus ook mensen die niet deelnemen aan het diner zijn dan van harte welkom voor een drankje en een praatje.

Zondag 12 mei 2024

Geen avondprogramma.

WVF17 023
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Casa di Gio's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief