Texel Big Day

Al sinds 2017 organiseren we tijdens het Wadden Vogelfestival een Texel Big Day. Dit is een wedstrijd voor vogelaars die in teams van 1-4 personen op de fiets de hele dag (24 uur) op Texel zoveel mogelijk verschillende vogelsoorten proberen te zien en te horen. Doel van deze vogelwedstrijd is om geld in te zamelen voor het goede doel.

De start van deze vogelwedstrijd is vrijdagnacht om 00.00 uur, de finish uiterlijk 24 uur later. We gaan proberen om met elkaar zoveel mogelijk vogelsoorten te zien. Dat is niet alleen leuk om te doen, maar laat ook de geweldige vogeldiversiteit van Texel zien. Wil je ook weten wie van de teams van 2024 wint? Kom dan zondag 12 mei naar de prijsuitreiking van de Texel Big Day op het Waterplein in de Kikkerstraat van De Cocksdorp (11.30-12.30 uur).

In 2024 willen we iedereen de kans geven om mee te doen aan de Texel Big Day. Daarom zullen we in voorbereiding op de grote dag op zaterdag 11 mei in de maanden ervoor voorbereidingsdagen organiseren. Alle deelnemers zijn hierbij welkom om meer te leren over het Vogels kijken en het deelnemen aan een (Texel) Big Day. Voor deze dagen zal je begeleid worden door ervaren Texel Big Day deelnemers en goede, enthousiaste vogelaars die je de juiste tips-and-tricks kunnen geven voor de beste, maar ook de leukste Texel Big Day ooit.

Meer informatie over de Texel Big Day vindt u hier.
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Casa di Gio's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief