• Home
  • Birdfair (Vogelaarsmarkt)

Birdfair (Vogelaarsmarkt)

In 2024 zal de Birdfair (Vogelaarsmarkt) weer een gezellig sfeer hebben waarin vogelaars en vogelliefhebbers elkaar weer kunnen ontmoeten. De Birdfair en bijbehorende Optiekshow zijn op beide dagen (11 en 12 mei 2024) aanwezig op het waterplein. Beide dagen is de Birdfair van 10.oo uur tot 16.30 uur. Je vind er een breed aanbod voor vogelaars en natuurliefhebbers. Ook kan je op het Waterplein terecht voor een gezellige kop koffie of een drankje en wat lekkers te eten. De catering wordt verzorgd door de lokale ondernemers rondom het Waterplein. In de straat en op het plein kun je Vogelkunstenaars, reisorganisaties, optiekmerken en vele andere vogel-gerelateerde vogelorganisaties vinden. In de komende tijd wordt hier een overzicht geplaatst van standhouders die aanwezig zijn op de Vogelaarsmarkt. Zaterdagavond is er ook een vogelaarsavond met een lekker diner voor iedereen die dat wil. Een mooi moment om met alle vogelvrienden wat te eten en te drinken, of juist om andere vogelliefhebbers te ontmoeten. Een link om aan te melden wordt hier binnenkort gepubliceerd.

Birdfair Zaterdag 11 & 12 mei.

Overzicht van alle marktdeelnemers:

Hieronder vind je een overzicht van de partijen die op 11 & 12 mei present zijn op de markt voor vogelaars.

Swarovski Optik:  Swarovski zal ook dit jaar aanwezig zijn met een Europese primeur. Ze komen met een eigen mobiele reparatiewagen naar Texel. Naast alle modellen verrekijkers en telescopen die je daar kunt uitproberen kan je er ook terecht voor kleine reparaties. Ook voor het schoonmaken van je Swarovski verrekijker of telescoop kan je bij deze stand of in het Vogelinformatiecentrum terecht.

 

Zeiss: Zeiss haar nieuwe SFL 30 serie verrekijkers presenteren. In aanvulling op de inmiddels populaire SFL8x40 en SFL10x40 is er nu ook een SFL8x30 en SFL10x30 te verkrijgen. Tijdens het Wadden Vogelfestival zijn ze allemaal te testen en vergelijken. Ook zal Zeiss haar DTI modellen van de Warmtebeeldkijkers meenemen en demonstreren. Op zaterdagavond 6 mei zal er op het Waterplein een Warmtebeeld test/demo zijn waar je zelf de DTI modellen kan uitproberen.

 

Leica: Naast de bekende Trinovid en Noctivid verrekijkers van Leica, die op 11 & 12 mei allemaal zelf uit te proberen zijn, presenteert Leica ook haar inmiddels befaamde warmtebeeldkijker De Calunox. Met deze kijker is het mogelijk om in een volstrekt donkere omgeving toch vogels te kijken. Alles wat warmte afgeeft wordt haarscherp in beeld gebracht. Ook Leica is aanwezig op de warmtebeeld demonstratie van zaterdagavond 11 mei.

 

Meopta: Meopta zal haar Meopro HD serie die bestaat uit de Optika en de AIR modellen uitgebreid demonstreren. Kom zelf langs om kennis te maken met dit Robuuste merk middenklasse kijker. Ook de bekende Meostar S2 telescoop is het bekijken waard. Deze telescoop kan zich meten met de andere top-telescopen die op de markt zijn en is zeker de moeite waard om te vergelijken.

 

Bynolyt: Huismerk van het Vogelinformatiecentrum. Maak kennis met de brede range aan verschillende kwalitatief goede instap en middenklasse verrekijkers. Tijdens het Wadden Vogelfestival zal Bynolyt haar modellen van de Sparrowserie, Voyagerserie, en TX42 serie presenteren.

 

Pulsar: Dit merk is geheel gespecialiseerd in Warmetebeeldtechtniek. De kijkers van Pulsar bestaan niet alleen uit monoculaire kijkers, maar Pulsar heeft ook een binoculaire warmtebeeldkijker in het programma. Hierdoor is ook gedurende de nacht comfortabel te kijken. Pulsar is aanwezig op de warmtebeeld demonstratie van zaterdagavond 11 mei.

 

Kowa: Dit merk is relatief nieuw in ons assortiment. De kracht van het Vogelinformatiecentrum is dat wij alleen maar merken willen verkopen waar we qua service, kwaliteit en duurzaamheid helemaal achter kunnen staan. De merken die wij niet voeren scoren op één of meerdere punten niet goed genoeg volgens onze normen. Kowa voldoen met haar nieuwste modellen verrekijker zoals de Genisis, BDII, en de nieuwe telescopenserie ruimschoots aan die eis. De 88A en 99A telescopen van Kowa zijn een juweel voor het oog en die moet je zeker komen testen om zelf te ervaren.

 

Opticron: Dit merk uit Engeland is het tweede huismerk van het Vogelinformatiecentrum. Opticron optiek wordt ontwikkeld door vogelaars, voor vogelaars. In Engeland is Opticron het grootste en bekendste merk. Iedere vogelaar in Engeland is gestart met een verrekijker van Opticron. Zowel voor de beginnende vogelaar als voor de gevorderde vogelaar zijn er modellen. Opticron heeft de meest brede keuze als het om verschillende modellen gaat.

 

Manfrotto: In 2024 presenteert Manfrotto verschillende statieven. Het bedrijf heeft een grote selectie kwaliteits statieven die uitermate geschikt zijn voor telescopen en fotografie. Bekijk alle verschillende modellen en stel je vragen over onderhoud en service.

 

Naast de bovenstaande optiekmerken zijn de volgende standhouders aanwezig op de Birdfair:

Het Nationaal Park Duinen van Texel. Het Nationaal Park is mede-organisator en is blij zoveel vogelliefhebbers te mogen ontvangen in het Park.

 

 

Inezia Tours: Deze toonaangevende Nederlandse reisorganisatie heeft een enorm aanbod aan vogel-, natuur- en fotografiereizen over de hele wereld. Met een team van ervaren vogelaars en natuurliefhebbers is deze reisorganisatie vooraanstaand op het gebied van vogelreizen, zowel binnen als buiten Europa. Kijk snel op hun website en kom naar het Wadden Vogelfestival voor meer informatie en boekingen.

 

Nestkast Schilderen: het Vogelinformatiecentrum zorgt ervoor dat ook de kids tijdens de birdfair genoeg te doen hebben. Zo kunnen ze hun eigen nestkast schilderen op het Waterplein op zowel de Zaterdag als de Zondag.

 

Staatsbosbeheer Texel: De lokale terreinbeheerder en eigenaar van een groot deel van het Texelse Landschap is uiteraard ook aanwezig op het Wadden Vogelfestival. Op Zaterdag kun je de boswachters van Staatsbosbeheer Texel alles vragen over de Texelse natuur. Vooral het Westelijke deel van Texel; het duingebied wordt beheerd door Staatsbosbeheer. Stel al je vragen over huidige en aanstaande inrichtingsprojecten, de mooiste wandelingen door hun gebied.

Texels Goud: De nieuwste horeca-ondernemer van De Cocksdorp is vaste horeca-partner en hofleverancier van het Vogelinformatiecentrum. Voor de lekkerste lunch, de beste koffie en het gezelligste team moet je bij Texels Goud zijn. Tijdens het Wadden Vogelfestival is het pand in de Kikertstraat helaas nog niet gereed, maar Texels Goud is hoe dan ook goed aanwezig op de Birdfair!

 

Casa di Gio’s: Nog zo’n fijne horeca-ondernemer uit De Cocksdorp is Casa di Gio’s. Ook deze zaak naast het waterplein heeft een nieuwe eigenaar en verzorgd tijdens het Wadden Vogelfestival de lekkere italiaanse gerechten en andere versnaperingen.

Kunstenaars

Nicolas van Overmeeren zal zijn prachtige vogelkunst tonen op de Birdfair. Nicolas is een belgische kunstenaar die graag zijn prachtige aquarellen en andere kunstwerken toont. Ook zal hij je op de zaterdag het proces van zo’n tekening laten zien, door de gehele dag zijn prachtige kunst in actie te vertonen.

Tweedehands boeken voor het goede doel.

Van het Vogelinformatiecentrum is een kraam met tweedehands natuurboeken. U treft er een grote verscheidenheid van gebruikte tot zo goed als nieuwe vogel- en natuurboeken aan. Al deze boeken worden tegen een vriendelijke prijs verkocht en de opbrengst gaat geheel naar het goede doel de Kustbroeders, zoals de Scholekster en Grote Stern.

 
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Natuurmonumenten
  • Vogelbescherming Nederland
  • VVV Texel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief