• Home
  • Het werken met Waarneming.nl

Het werken met Waarneming.nl

Hier lees je hoe je het makkelijkst een account aan kan maken bij Waarneming.nl en hoe je vervolgens je vogelwaarnemingen kunt invoeren.

Om mee te kunnen doen met de Texel Big Day is het vereist om je waarnemingen van die dag in te voeren op de website van Waarneming.nl. Op deze site worden letterlijk miljoenen natuurwaarneming per jaar verzameld. Deze waarnemingen worden allemaal beschikbaar gesteld voor onderzoek, statistieken, vergunning-aanvragers, vergunningverleners, beleidsmakers enz. Alle waarnemingen die ingevoerd worden, worden geverifieerd op betrouwbaarheid (dit gebeurt door vrijwilligers en deels automatisch) waardoor de waarnemingen een hoge betrouwbaarheidsfactor hebben. Op deze manier zijn ook je natuurwaarnemingen niet alleen leuk maar ook nuttig.

Persoonlijk kun je ook legio leuke dingen met Waarneming.nl. doen. De basis, en daarmee misschien wel het leukste, is dat uw lijst die je persoonlijk hebt ingevoerd altijd bewaard blijft en dat je die waarnemingen ook altijd kunt terugvinden. Hiermee kun je heel makkelijk locaties bewaren, soortenlijst per gebied selecteren enz. Teveel om hier op te noemen.

Om een account aan maken klik je op deze link: https://waarneming.nl/accounts/signup/

Om verder wegwijs te worden in Waarneming.nl en je (vogel)waarnemingen in te voeren klik je op deze link: https://waarneming.nl/pages/getting-started/

Hier krijg je alle uitleg hoe Waarneming.nl werkt en welke mogelijkheden er zijn. Ook is er een hele goede helpdesk, waar je terecht kunt met al je vragen.

Waarneming.nl heeft ook een mobiele applicatie zodat je heel makkelijk op je smartphone of tablet kunt werken. Klik hiervoor op deze link: https://waarneming.nl/pages/mobile-apps/

Tijdens de Big Day zelf vragen we je om zelf geregeld je waarnemingen up te loaden (te actualiseren) en om aan de organisatie (op de gezamenlijke WhatsAppgroep) een tussenstand door te geven. Hierdoor blijven we op de hoogte van wat de tussenstand is.

Wij wensen je heel veel plezier en succes met je Texel Big Day.
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Casa di Gio's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief