Team De Hopsters

Na vorig jaar een prachtige dubbelaar te hebben behaald, is Team De Hopsters dit jaar weer terug in een oud-en-nieuwe samenstelling!

Even kort voorstellen:
Anco Euser is al geruime tijd bezig met vogelfotografie, en vogels kijken is zijn uitlaatklep. Als hij voor zijn werk en zijn klanten, kriskras door het land rijdt, kan hij het niet laten toch ook even bij die prachtige zeldzame vogel te gaan kijken, om hem, voor de meute uit, op de gevoelige plaat vast te leggen. Ook monitort Anco in Rotterdam rondom de Pendrechtse molen. Anco heeft altijd te gekke ideeën voor de sponsoring, dus houd zijn social media, @topvantexel, ook in de gaten! Koenraad Bijl is filmmaker, fotograaf en vogelaar en houdt van de diepere, filosofische betekenis van het vogelen zelf. Zijn verhalen, mijmeringen over waarnemingen van vogels, die hij op zijn social media deelt, worden door vele mensen gelezen en gewaardeerd. Via @olla_vogala_nestas lees je meer.
Fred Derks is vogelfanaat en libellenjager. Afgelopen jaar is Fred tijdens een roadtrip via Brabant naar Limburg en via Brabant gedoopt als Hopster, toen we samen op de Strabrechtse heide tegen een Hop aanliepen. Fred was toen in de geest al ingelijfd in ons team, maar de definitieve aanmelding kwam later pas. Fred doet al jaren mee met de Big Day en is een fanatieke deelnemer, die geen enkele moeite heeft de hoogste toppen en de diepste dalen te overwinnen. Die houding kunnen we zeker goed gebruiken!
Christophe Reijman tenslotte is deelnemer van het eerste uur en heeft als enige alle edities van de Texel Big Day meegedaan. Met Teams Dwaalgasten, Bearded Tits, Flierefluiters, en tenslotte de Hopsters is hij een steady deelnemer, met een opperbeste stemming om deze dag weer één van de leukste van het jaar te maken. Hij is vogelaar, regelt allerhande zaken als voorzitter van de Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland en is ook nog, naast zijn drukke baan als docent tekenen, natuurgids voor zijn bedrijfje Vogels Kijken is Leuk. Lees meer over Christophe via @vogelskijkenisleuk.
Dit jaar hebben we, naast een stand op de markt, allerhande leuke zaken online in de aanbieding die we verkopen ten aanzien van de sponsoring. Komt dat zien!

Samenstelling team:

Team captain: Christophe Reijman
Deelnemer: Koenraad Bijl
Deelnemer: Anco Euser
Deelnemer: Fred Derks

Doel: €5000
€5.356,49 opgehaald
107.13% behaaldVogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Casa di Gio's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief