BirdingbyJizz

Het team bestaande uit Steven Wytema, Vera Wiarda, Tim van der Meer en Harm Haage heeft veel ervaring met en liefde voor vogels. Beladen met kennis en veel enthousiasme gáán ze ervoor tijdens de Texel Big Day!

Doelbedrag €2.000 €1.035,00

Steven Wytema
Zelfstandig ondernemer in vogels
Steven Wytema Big Day
Steven is sinds zijn jeugd een vogelaar in hart en nieren. Na enkele omzwervingen begon hij in 2014 een eigen bedrijf ‘Jizzbirding’ waarin hij met vogelcursussen en -excursies de kennis en het enthousiasme voor vogels naar een hoger niveau wil tillen. Daarnaast heeft hij al behoorlijk wat BigDay ervaring met een landelijk team van 2005-2009.

Vera Wiarda
Vera Wiarda Texelbigday
In het bos opgegroeid en iets in mijn onderbewuste kent hun geluiden. Was altijd veel in de natuur maar nooit echt geïnteresseerd in vogels. Tot enkele jaren geleden een vriend mij meenam naar een gebiedje, vlakbij Amsterdam, waar Kievieten zaten. Een grote groep vloog op en caprioolde in de lucht. Hij noemde het Kieviet ballet. Ik was toen verkocht! Heb een oude verrekijker uit doos gehaald en heb die steeds meegenomen, tijdens wandelingen met mijn hond. Les genomen bij Steven Wytema van Jizzbirding, een excursies deelgenomen en een betere verrekijker gekocht. Er ging een wereld voor me open. Op 1 april 2014, om 8.15 uur, tijdens zo’n wandeling, zag ik voor het eerst een Blauwborst of beter ik hoorde hem eerst. Dat geluid vergeet ik nooit meer en het blauw, ik geloofde mijn ogen niet. Verbaas me ook voortdurend over het gedrag van vogels. Tegenover mijn badkamer raam broeden nu de Eksters. Ze bouwen vaak al begin februari, wanneer de bomen nog kaal zijn. Ze gebruiken dan verse jonge takjes die zijn buigzaam en kun je dus naar je poot zetten. Deze keer hebben ze ook een klerenhanger, van het grof vuil opgehaald, en in de boom geweven. Op Texel bij zo’n duinplas keek ik laatst 45 minuten naar een zich opfrissende Lepelaar met kuif en kwam te laat aan tafel. Er valt nog veel te ontdekken en te genieten.

 Tim van der Meer
timvdmeerBirdingbyJizz
Mijn passie voor vogels ontstond toen ik op mijn achtste samen met mijn moeder voor het eerst mee ging om vogels te ringen bij VRS Castricum. Een dag met 600+ geringde vogels waaronder Houtsnip, Pallas’ Boszanger en 300+ Grote Barmsijzen smaakte naar meer. Vanaf die dag heb ik niks anders meer gedaan dan naar vogels kijken als ik buiten was en ben ik nu zelf in mijn vrije tijd actief als ringer in Castricum. Sinds ik mijn opleiding Ecologie heb afgerond zet ik mij in voor ecologische en ornithologische onderzoeksprojecten in onder andere Nederland, Zweden en Zuid-Afrika.

Harm Haage
harmhaageBbyJizz
Vogels kwamen altijd maar toevallig voorbij in m’n leven. Leuk om even goed naar te kijken, en dan weer verder met de dingen van de dag.  Maar sinds kort woon ik buiten de stad. Hier zijn er steeds vogels om me heen, en dat maakt me nieuwsgierig. Daarom ga ik er nu meer werk van maken. En ga ik mee naar Texel.

 Dit team wordt gesponsord door:

Logo Jizz birding

 
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

In het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Natuurmonumenten
  • Vogelbescherming Nederland
  • VVV Texel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief