Boulevard Birders

De Boulevard Birders zijn Bernd de Bruijn, Jip Louwe Kooijmans, Kees de Pater en Ruud van Beusekom. Een team dat gerekruteerd is binnen de burelen van Vogelbescherming Nederland, gesitueerd aan de Boulevard 12 in Zeist. Een kantoorvilla in een dure buurt. Maar wie denkt dat wij verwende knaapjes zijn, vergis je niet! Wij zullen een uitgekiende strategie combineren met degelijke Texel-kennis en ruim 150 jaar ervaring met vogels kijken. Natuurlijk is de huiszwaluw onze favoriete vogelsoort. Om de Texel Big Day te winnen en veel geld binnen te halen voor de bescherming van deze Rode Lijster gaan wij tot op het bot. Onze trainingsschema’s lopen rap tegen de eindfase. We zijn er klaar voor!

Doelbedrag €1.000 €575,00

Bernd de Bruijn
medewerker Vogelbescherming Nederland
Bernd de Bruin Boulevard Birders
Ik ben Bernd en kijk al van jongs af aan naar vogels. Sinds mijn studententijd ben ik ook achter zeldzame soorten aan gaan rennen, en gaan tellen voor Sovon. Na een paar jaar actief te zijn geweest voor BirdLife in Kenia werk ik nu sinds 14 jaar met veel plezier bij Vogelbescherming Nederland. Als actief vogelaar gaat het in het voor- en najaar flink kriebelen en het liefst ben ik dan op de Waddeneilanden. Maar ook in mijn eigen regio in het midden van het land is het leuk vogelen. Daar heb ik verschillende solo-fiets big days gedaan tot wel 160 (kilometer, niet soorten) dus een paar keer Texel rond wordt geen enkel probleem. Op naar 12 mei!

Jip Louwe Kooijmans
medewerker Vogelbescherming Nederland
Jip Louwe Kooijmans Boulevard Birders
Ik ben Jip, ik kijk naar vogels zo lang als mijn herinnering terug gaat. Ik deed vogeltellingen in binnen- en buitenland. Sinds 2007 werk ik bij Vogelbescherming Nederland aan de bescherming van stadsvogels. Ik vind Big days een geweldig fenomeen. Het heeft niks te maken met genieten van vogels – winnen is belangrijker dan meedoen – maar je moet wel goed kunnen vogelen om er lol in te hebben. En het allermooiste vind ik dat alle vogels gelijkwaardig meetellen op de daglijst; de waarneming van een merel is evenveel waard als een zwarte leeuwerik.

Kees de Pater
medewerker Vogelbescherming Nederland
Kees de Pater Boulevard Birders
Ook ik kijk al vogels sinds ik een jaar of 11 ben. Met de NJN naar veel te koude kampjes en bijna dagelijks met een vriendje naar een meertje in de buurt. Korte tijd is het wat minder geweest maar nu al tientallen jaren beheerst het een groot deel van mijn leven. Ik ben meer een teller dan een twitcher maar uiteindelijk is iedere vogelaar wel op een of andere manier een twitcher. Om de soortenjaag prikkel te bevredigen doe ik elk jaar bloed fanatiek mee met een big day in Flevoland. Dat wordt nu met Texel dus twee keer.

Ruud van Beusekom
medewerker Vogelbescherming Nederland
Ruud van Beusekom team Boulevard Birders

Ik ben Ruud (1960) en ben vanaf mijn 11e jaar fanatiek vogelaar. Mijn hele leven ben ik werkzaam “in de vogels”. Eerst bij Natuurmonumenten, toen bij de Provincie Noord-Holland en nu al heel wat jaren bij Vogelbescherming Nederland. Hier werk ik als o.a. redacteur van het blad Vogels. Ik heb veel naar vogels gekeken in Utrecht, Noord-Holland (Gooi) en Flevoland. Sinds 2010 vogel ik bijna uitsluitend op Texel, waar ik in 2015 ben komen wonen. Ik mag graag zelf naar zeldzame vogels zoeken en bijt me ook graag vast in moeilijk te determineren groepen als zangers en meeuwen. Ik kijk niet alleen naar vogels, maar fotografeer en teken ze ook en neem hun geluiden op. Ook doe ik regelmatig mee aan vogeltellingen voor Sovon.

Dit team wordt gesponsord door:

VBN LOGO RGB2015

logo birdingbreaks 001

 

 
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Natuurmonumenten
  • Vogelbescherming Nederland
  • VVV Texel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief