BRC (Batumi Raptor Count)

Frank Haven, Marlon de Haan en Diego Jansen leerden elkaar kennen op de beroemde telpost in Batumi in Georgië. In eerste instantie wilden we de Batumi-tactiek ook op Texel hanteren, maar bij nadere inspectie bleek dat er geen heuvel van 300 meter hoog op Texel is. Hierdoor zijn we genoodzaakt om onze tactiek ietwat te wijzigen. Om expeditie op Texel ondernomen om alle hotspots in kaart te brengen. Aan de voorbereiding zal het dus niet liggen.

Doelbedrag €1.000 €434,00

De huiszwaluw is ook in Georgië niet onbekend, op de druiligere dagen zonder al te veel roofvogeltrek in Batumi, zijn het juist de huiszwaluwen die in grote aantallen voorbij vliegen en ons gezelschap houden. Naast het ondersteunen van deze soort is ons doelsoort een mooi mannetje steppekiekendief te ontdekken. En natuurlijk een gooi doen naar de winst.

 

Diego Janssen
Diego Janssen Team the BRC
Aanvoerder Diego Janssen gaat het team op sleeptouw nemen. Met zijn 35 jaar is hij de oudste van het team. Diego heeft met zijn buitelandse vogelavonturen en vele uren op de stations in Georgië genoeg ervaring om dit team naar een mooie score te loodsen. Naast Batumi is Diego vaak te vinden in zijn local patch de Ackerdijkse Plassen, net ten noorden van zijn woonplaats Rotterdam. Niet alleen om vogels te kijken maar ook om rondleidingen te geven. Vaak combineert hij een bezoek hieraan met de andere hotspots en fiets hij de gehele dag rond. De afgelopen jaren leverde dat een aantal leuke soorten voor het gebied op. Dit jaar dus voor het eerst ook voor het goede doel, namelijk de huiszwaluw.

Marlon de Haan
Marlon de haan Team the BRC
Marlon de Haan gaat ervoor zorgen dat het team geen soorten gaat missen. Als de heren in de lucht kijken is het juist Marlon die de andere soorten oppikt. Met ervaring in het ringen van zangvogels en onderzoek naar onder andere tapuiten, zorgt zij ervoor dat het struikgewas niet veilig is.
Marlon heeft haar hele leven op de veluwe gewoond, waardoor ze haar bossoorten goed kent en daar gaat dit team veel plezier aan beleven. Maar omdat haar studie in Almere is, bevindt ze zich nu vooral in de nabijheid van water en riet. Dus onze alleskunner Marlon gaat dit team van veel soorten voorzien. En natuurlijk voor de gezelligheid is zij een goede sfeermaker.

Frank Haven
Frank Haven Team the BRC
Met Frank’s liefde voor kiekendieven zal hem er geen één ontglippen. Sterker nog, Frank trekt als een waren kiekenmagneet, deze roofvogels zelfs aan met zijn gejuich als we weer eens een +1 hebben voor deze mooie dag. Frank komt uit het levendige Zeewolde en is vooral te vinden langs de randmeren. s’ Ochtends vroeg is onze Frank braaf zijn MAS puntjes aan het doen en zijn BMP rondjes aan het fietsen. s’ Middags zoekt hij naar de rovers in de polder en natuurlijk naar de paartjes kieken en velduilen. De determinatievaardigheden die hij in zijn bezit heeft, zal er voor zorgen dat we een mooi soortenlijstje aan het eind van de dag hebben staan.

 
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Casa di Gio's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief