De Jonge Hondjes

Het team de Jonge Hondjes is met recht een jonge honden team. Toen ze in 2017 voor het eerst meededen was het jongste teamlid 13 en het oudste 17 jaar. Middernacht starten en 5 minuten voor middernacht terugkomen, alleen maar in het veld en gewoon keihard tweede worden. Een wereldprestatie!
Dit jaar is de samenstelling van het team is gewijzigd: Thomas heeft zijn plaats afgestaan aan Tim Langerak, die al reikhalzend naar de Texel Big Day uitkijkt!

Doelbedrag €5.000 €3.250,00

Maak hier kennis met de Jonge Hondjes

Koen Stork
Scholier
Ik woon op Texel, en doe hier vwo. Favoriete tijdsverdijf is natuurlijk vogelen en daar ben ik nu 2 jaar fanatiek mee bezig. Vogelen aan de kust op Texel doe ik tijdens voor- en najaar elk weekend. Als beste zelfontdek heb ik laatst een Westelijke Blonde Tapuit gevonden op Texel!

Jarne Kompier
Scholier
Vroeger werd ik al meegenomen door mijn opa Andri Binsbergen dus vogelen doe ik al sinds ik me kan herinneren. Sinds 4 jaar ben ik fanatiek met twitchen en vogel ik elke week wel. In 2012 heb ik al eens meegedaan aan een big day op Texel.

Tim Schipper
Scholier

Ik heb een opleiding in het vwo. Mijn favoriete soort is bladkoning. Het liefst vogel ik op Texel en dan met name op de noordkop, bij paal 21 of de horsmeertjes. Mijn beste zelfontdek is alpengierzwaluw. Ik ben nu zo’n 3 jaar fanatiek.

WVF17 071

Tim Langerak

Scholier

Ik woon in Woerden en ben nu twee jaar fanatiek aan het vogelen. Mijn opa heeft mij leren kijken naar de natuur en elke week ga ik er op uit. Mijn favoriete plek om te vogelen is Breskens.

Tim Langerak team Jonge Hondjes

 

 

De Jonge Hondjes hebben als hoofdsponsor

Leica Logo RGB

De andere sponsors van dit team zijn:

vakgarage texel logo 1       logo birding texel              Logo Prins Hendrik groot

Logo Jumbo              kanz             logo txgids

 

 
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Natuurmonumenten
  • Vogelbescherming Nederland
  • VVV Texel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief