De Peregrines

Team de Peregrines, bestaande uit  Remco Hofland, Kees de Vries, Paul Schrijvershof en Bertus de Lange zijn allen vogel, en natuurliefhebbers.  Alleen al voor het  goede doel De Huiszwaluw fietsen ze graag 24 uur over Texel. Maar natuurlijk hopen ze ook fantastische soorten te ontdekken tijdens deze Texel Big Day!

Doelbedrag €1.000 €675,00

Remco Hofland
Jurist
Remco Hofland team De Peregrines
Ik ben Remco, 45 jong en al mijn hele leven vogelaar. In het dagelijks leven jurist, maar veel van mijn vrije tijd bestedend aan de natuur – in de breedst mogelijke zin (zie de links hieronder). Vogels blijven het meest boeien, maar ook libellen, reptielen & amfibieën, zogers, vlinders en tegenwoordig ook paddestoelen kunnen rekenen op mijn aandacht. Hoe meer ik van de wereld zie, en ik reis veel, hoe meer ik de natuur in ons over-gereguleerde landje ga waarderen. Ik kom graag in de verschillende biotopen en habitats van Nederland maar de Waddeneilanden blijven het meest trekken, en Texel is geen uitzondering. Een dag lang voor het goede doel over Texel fietsen, welke natuurliefhebber wil dat nou niet?
Mijn vogelaar-cv in links:
http://www.vantienhovenfoundation.com/uploads/SociableLapwingREPORT.pdf http://www.surfbirds.com/cgi-bin/surfbirds/display.cgi?list=list1&lowVal=50&highVal=99
https://www.dutchbirdalerts.nl/ranking/6

Kees de Vries
medewerker  binnendienst drukkerij
Kees de Vries team De Peregrines 681x1024
Kees de Vries (1971) kijkt al meer dan dertig jaar vogels. Hij is fanatiek vogelaar en twitcher, penningmeester en bestuurslid van Dutch Birding, hij was reisleider voor Birding Breaks, groot fan van de Waddeneilanden maar vooral Vlieland en reist enthousiast naar bestemmingen waar hij nieuwe soorten kan zien. Zijn grootste zelf-ontdeksoort was de zwartkeellijster van 1998 op Terschelling: ͞G*d! Een zwartkeellijster!!!!͟ Hij hoopt tijdens de Texel Big Day uiteraard zoveel mogelijk soorten te zien en misschien als bijvangst een knaller te ontdekken.

Paul Schrijvershof
Pensionado
Paul Schrijvershof team De Peregrines
Ik ben Paul Schrijvershof uit Capelle aan den IJssel. Sinds mijn 12e zit ik al achter de vogels aan en vanaf eind jaren negentig kwamen daar dagvlinders en libellen bij. De Noordelijke Delta, de Krimpenerwaard en de Waddeneilanden behoren tot mijn favoriete vogelkijk plekken. Niet voor niets zit ik daarom elk voor- en najaar wel enige tijd op Texel en Vlieland. Er zijn daar zoveel mooie en spannende plekjes om rond te struinen en het levert altijd wel een aantal gave soorten op. Hoewel ik niet zo’n fan ben van Big Days maak ik dit jaar, voor de bescherming van de Huiszwaluw, graag een uitzondering. Samen met mijn rete-scherpe teamgenoten gaan we er een gezellige en soortenrijke Big Day van maken.

Bertus de Lange
Onderwijzer
Bertus de Lange team De Peregrines
Mijn naam is Bertus de Lange; in het dagelijks leven ben ik leerkracht in het basisonderwijs en in mijn vrije tijd ben ik zoveel mogelijk buiten. Vooral vogels hebben mijn interesse, maar ook vlinders, libellen, amfibieën en reptielen en wilde orchideeën kunnen op aandacht rekenen. Mijn herinneringen aan Texel gaan terug naar mijn middelbare schooltijd, waar een actieve vogelclub elk jaar een lang weekend organiseerde naar dit eiland. We verbleven op camping Loodsmansduinen en vandaar maakten we dagtochten over het eiland. Tijdens deze weekenden zag ik voor het eerst lepelaars, eidereenden en dergelijke. Sindsdien is Texel nooit meer van de radar geweest; zowel in het voorjaar als in het najaar kom ik regelmatig op het eiland om te zoeken naar (zeldzame) vogels. Door mee te doen aan deze Texel Fiets Bigday hoop ik (nog) meer aandacht te vragen voor de prachtige natuur van het waddengebied in het algemeen en Texel in het bijzonder.

 

Sponsors die €100,- of meer hebben gedoneerd:

Logo donateur Peregrines ten have change management
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Casa di Gio's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief