Dwaalgasten 2.0

Team Dwaalgasten 2017 komt dit jaar met een update: Dwaalgasten 2.0.  Het team bestaande uit Christophe Reijman, Jeroen van Paridon en Joost Veeken willen in elk geval het persoonlijke record van 110 soorten verbeteren. Ze gaan ervoor!

Doelbedrag €1.000 €367,00

Christophe Reijman
Docent Tekenen
Christophe Reijman Team Dwaalgasten 2.07 HVD4096
Ik ben Christophe Reijman, 36 jaar en tekendocent uit Haarlem. Ik ben al sinds jonge leeftijd vogelaar en heb deze hobby eigenlijk opgedaan op Texel. Jarenlang kom ik al op het eiland in de herfstvakantie om de (vogel)pracht van deze periode te kunnen meemaken. Afgelopen jaar was ik voor het eerst in mei op het eiland en wat heb ik genoten.. Alles in bloei en zo veel vogels!! Dat moest gewoon dit jaar weer gaan gebeuren.
Waarvan akte: Samen met collega Jeroen en medevogelaar Joost ga ik weer meedoen aan de Texel Big Day, en ik heb er nu al ontzettend zin in!
Afgelopen jaar hebben we met het team 110 soorten gehaald en we gaan kijken of we dat record kunnen aanscherpen. Ik ben heel erg benieuwd!

Jeroen van Paridon
Docent Biologie
Jeroen van Paridon Team Dwaalgasten 2.0
Ik ben Jeroen, 27 jaar oud en ben werkzaam als docent Biologie in Castricum. Via Christophe, mijn collega van school, ben ik terecht gekomen in het team Dwaalgasten 2.0. Een naam die op zich goed bij mij past als hobbymatige
vogelaar. Van huis uit ben ik namelijk meer geïnteresseerd in amfibieën en reptielen, maar door mijn studie Biologie en minor Landschap en Veldwerk ben ik steeds meer gaan voelen voor het vogelen en vogels in het algemeen (welke eigenlijk gewoon reptielen met veren en vleugels zijn… :p). Ik probeer door middel van dit soort activiteiten mijn vogelkennis op te schroeven en op peil te houden en gewoon te genieten van de prachtige natuur die Nederland ons te bieden heeft. Kortom, Ik heb er zin in!

 

Joost Veeken
De bouw/docent Biologie
Joost Veeken Team Dwaalgasten 2.0
Ik ben Joost, 23 jaar oud en op het moment werkzaam bij mijn vader in de bouw. Net als Jeroen ben ik afgelopen jaar afgestudeerd als docent Biologie. Door Jeroen ben ik terechtgekomen in het team Dwaalgasten 2.0, wat ik ontzettend leuk vind omdat het perfect aansluit bij mijn focus dit jaar. Dit jaar wil ik mij meer richten tot de natuur waar het vogelen, onder andere, ontzettend goed bij past. Daarnaast ga ik natuurmonitoring doen op vrijwillige basis.
Ik zie dit als een kans om mijn vogelkennis te vergroten in een leuk team en natuurlijk te genieten van de natuur en het buiten zijn.

 
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

In het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Natuurmonumenten
  • Vogelbescherming Nederland
  • VVV Texel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief