Rock around the Clock

Ladies and gentlemen, we have got them! The onvervalste Nederlandse Big Day recordhouders! Met 201 soorten op 1 dag binnen de Nederlandse grenzen zijn ze nu al legendarisch. Na ook op Texel het record te pakken en de Texel Big Day in 2017 te winnen, moeten ze hun titel in 2018 natuurlijk verdedigen.

Doelbedrag €1.000 €340,00

 

Folkert Jan Hoogstra (team captain)
Expert kwaliteitsteam belastingtelefoon

folkertjan
Fanatieke twitcher door heel Nederland, maar met name een fanatieke Big day vogelaar. Nagenoeg het hele jaar ben ik plannen aan het bedenken op welke manier en via welke route je zoveel mogelijk verschillende soorten kan zien in een bepaald gebied. Van 2011 tot en met 2014 was ons werkgebied de TOH (Groningen, Friesland, Drenthe) en vanaf 2015 landelijk, wat in 2016 geleid heeft tot een nieuwe Nederlands record van maar liefst 201 soorten. Dit jaar zullen we kijken wat we op Texel bij elkaar kunnen sprokkelen!

Gijs Baller
Inventarisatiemedewerker bij Ecogroen
GijsB
Ik ben student bos-en natuurbeheer in Wageningen. Momenteel loop ik stage bij Tauw, waar ik onderzoek doet naar het effect van vuurwerkshows en muziekfestivals op broedvogels. Van kinds af aan heb ik al interesse in vogels. Dit is in het begin van mijn middelbare schooltijd weggezakt om 4 jaar later weer terug te keren na het zien van een ransuil in de achtertuin. Wat begon met een paar keer het veld in gaan groeide, mede door het lidmaatschap van de JNM, al vrij snel uit tot een hobby waar ik met plezier veel tijd in steek.

Willem Bosma
Medewerker ecologie bij de gemeente Breda
Willem Bosma TBD Rock Around the Clock
Verslaafd aan de natuur en vogels kijken. Wat vroeger ooit begon als een ontmoeting met een gewonde torenvalk die niet meer in staat was om te vliegen, groeide in de loop der jaren uiteindelijkuit tot een grote liefde en passie voor vogels. In mijn vrije tijd vogel ik veel en sinds 2010 is het steevast een traditie om in mei een big day te houden. Een erg uitdagend vogelspel, een race tegen de klok. De enorme verscheidenheid aan vogels en landschappen die je binnen 24 uur ziet is iets om te koesteren, iedere big day is onvergetelijk, een prachtig avontuur met tegenslagen en onverwachte ontmoetingen.

Na verscheidene big days in de TOH en landelijke, ben ik benieuwd wat we op Texel zullen tegenkomen, één van de vogelmekka’s in Nederland. Op Texel liggen al mooie herinneringen voor mij. Ik heb er enorm zin in! Met dit team doen we al jaren big days, de eerste jaren hebben we ons beperkt tot de Top of Holland, maar de laatste jaren hebben we landelijk gestreden voor het halen van het record, met succes!

 
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

In het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Natuurmonumenten
  • Vogelbescherming Nederland
  • VVV Texel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief