Spotvogels

Spotvogels: speciaal voor TexelBigDay 2018 samengesteld. In 2017 deed de zoon van Marije Binsbergen mee aan de TexelBigDay in team De Jonge Hondjes. Elske Sjollema deed mee met een eenmalig samengesteld team, Dwaalgasten. Na afloop raakten zij in gesprek en het idee ontstond om in 2018 samen mee te gaan doen. In november sloten Peter van Ooijen en Bart Vastenhouw zich aan. De gemeenschappelijk noemer is dat alle leden oud-NJN’ers zijn. Allemaal zijn ze gek genoeg om zich 24 uur non-SPOT in te zetten voor de huiszwaluw. Laat u niet misleiden door de naam Spotvogels. De teamleden lopen niet met oogkleppen op! Voor de TexelBigDay zal elk teamlid zijn/haar eigen specifieke specialiteiten inzetten. Onderschat ze niet!

Doelbedrag €2.000 €1.599,00

Volg team Spotvogels op Facebook

Elske Sjollema

Sinds jaren woonachtig in Hoorn. Geboren in Leeuwarden waar ik op mijn 12de lid werd van de NJN. Daar leerde ik naar de natuur te kijken in allerlei vormen. Vogels, planten, insecten enz. Na mijn 23ste ben ik een tijd minder actief geweest, maar ondertussen is mijn verrekijker weer een vaste metgezel. Normaal ben ik een recreatief vogelaar en geen twitcher.  Voor het goede doel ga ik de uitdaging aan om eens anders te kijken. Vorig jaar in team Dwaalgasten, nu in team Spotvogels!

 

Marije Binsbergen
De Thuiszorg

Ruim 30 jaar geleden ging ik terug naar Texel, het is pure verwennerij om hier te wonen. Ik ga graag op stap, bos, strand, duinen, dijk. Alles is mooi. Mijn interesse lag vroeger vooral bij planten, vogelen kreeg ik er gratis bij. Ik kom uit een familie van vogelaars. Grootvader Nol was vogelfotograaf en schrijver en mede-auteur van Zien is kennen. Mijn vader Andri was inspecteur van de vogelwet en heeft veel gedaan voor de vogels in Nederland. Doordat mijn zoon Jarne door mijn vader al heel jong het vogelvirus kreeg, ben ik me meer voor vogels gaan interesseren. We ringen, tellen en op Texel ben ik in de luxepositie dat ik gewoon op weg naar werk of huis allerlei leuks zie. Ik fotografeer; vooral planten maar tegenwoordig ook vogels. In 2012 hebben mijn vader, Jarne en ik als een van de drie fietsende teams meegedaan met de big day. Mijn zoon zit in het team dat vorig jaar tweede werd.

Peter van Ooijen
ICT-er

Rond mijn 15e ging ik met en door de NJN vogels kijken en raakte helemaal gebiologeerd door de rijke variëteit aan levensvormen. Al snel kwamen de insecten, de rijkdom aan levensvormen en soorten was daar letterlijk eindeloos. Via een studie biologie kwam ik terecht in de evolutiebiologie en voor werk kwam ik, zoals zoveel van mijn generatiegenoten, terecht in de ICT. Vogels kijken is altijd gebleven, alleen al de afwisseling om na(-ast) het beeldschermwerk lekker buiten rond te banjeren. Een twitcher ben ik niet, maar voor een mooie pest- of spotvogel loop ik graag een blokje om.

Bart Vastenhouw
Computer Tech bij de TU Delft

Sinds mijn 12de was ik altijd graag in de natuur. Het begon met planten kijken en toen ik op mijn 15de lid werd van de N.J.N. werd mijn belangstelling breder en werd ik ook vogelaar.
Het komt ook deels van mijn ouders. Mijn moeder was vroeger bij de N.J.N. en mijn vader wandelde en fietste altijd graag in de natuur. Door de week zit ik vier dagen achter de computer, maar in het weekend ben ik meestal wel ergens buiten te vinden in de A.W.D., op Texel, op de Veluwe of langs de IJsel.

Kijk ook even het filmpje van team Spotvogels

Logo Gekko Software
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Casa di Gio's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief