Team 3T

In 2018 komt een droom uit voor Thomas. Hij wilde de afgelopen jaren zo graag meedoen aan the bigday, maar telkens gooide zijn gezondheid roet in het eten. Of een operatie of extreme vermoeidheid zorgden ervoor dat hij niet kon deelnemen. Maar dit jaar is hij er klaar voor!

Doelbedrag €5.000 €3.277,00

Naast Thomas bestaat team 3T uit Thea en Tjasker. Thea is sinds enkele jaren uitgegroeid tot DE vogelvriendin van Thomas. Zij delen de passie voor vogels en het buitenzijn. Tjasker is Thomas zijn mattie van de zorgboerderij. Daar hebben zij elkaar ontmoet en vriendschap voor het leven gesloten. Naast vogelen delen Tjasker en Thomas nog een andere passie: heavy metal muziek luisteren en concerten bezoeken.

Thomas Hofmeester
Thomas Hofmeester is sinds zijn eerste levensjaar al vogelaar. Het vogelen is hem door zijn opa aangeleerd. Nadat Thomas gehandicapt raakte toen hij twee jaar oud was, werd vogels kijken op de reguliere manier onmogelijk voor hem. Hij kan niet door een verrekijker of telescoop kijken en geen fototoestel vasthouden, maar dat weerhoud hem er niet van om er wekelijks met zijn bosrolstoel op uit te trekken. Thomas is zich voor deze bigday 2018 gaan voorbereiden door zich vooral te bekwamen in het herkennen van vogelgeluiden en dat gaat hem erg goed af. Als teamlid van team 3T is hij ondanks zijn zware lichamelijke handicap van grote toegevoegde waarde. Zijn wapens zijn: zijn scherpe breed georiënteerde zicht en zijn uitstekende gehoor.Team3T Thomas Hofmeester en Tjasker Verstrael

Tjasker Verstrael
Tjasker is de beste mattie van Thomas en is net als Thomas gek op vogels kijken en metalmuziek. Het maken van foto’s van vogels en zoogdieren is zijn grootse hobby. Tjasker reist erg graag naar gebieden waar zich veel wild bevindt. Zijn passie is zoogdieren en zijn passie voor vogels is in opkomst. Die passies heeft hij van zijn vader die zich al jaren bezig houdt met vogels en zoogdieren. Elk jaar gaat Tjasker met z’n vader naar een vogel-fotohut en schieten zij de mooiste plaatjes. De bigday wordt voor Tjasker de eerste die hij meemaakt en het lijkt hem super gaaf om deel te nemen en geweldig dat hij mee mag doen.

Hans Hofmeester
Team3T Thomas en Hans Hofmeester
Hans Hofmeester is als vader de meesterknecht van Thomas. Hij vertaalt de gebaren van Thomas, hij maakt foto’s voor Thomas en kijkt met de verrekijker in de richting waar Thomas geluiden waarneemt. Ook zal hij tijdens de bigday 2018 de rolstoelfiets van Thomas over het fantastische eiland Texel trappen. Zodat Thomas kan komen op die plekken waar ook andere vogelaars struinen. De conditie van Hans gecombineerd met de vogelkennis van Thomas zorgt voor een prima mix.

Thea Boonstoppel
Thea is DE grote vogelvriendin van Thomas. De vriendschap is enkele jaren geleden op Texel ontstaan tijdens een Dutch Birding weekend. Thea leert van Thomas aldoor nog bij. Vooral het plezier en het fanatisme en daarnaast de waardering voor elkaar maakt deze vriendschap van twee heel verschillende mensen (een twintiger en een gepensioneerde) tot een super unieke. Thea is al een aantal jaren vogelaar of vogelfotograaf of beiden.

 

 

Dit team wordt gesponsord door:

lewis logo
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Natuurmonumenten
  • Vogelbescherming Nederland
  • VVV Texel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief