Team Dutch Birding

Dit team van doorgewinterde wereldvogelaars/charmeurs zal dit jaar de andere teams het vuur aan de schenen leggen. Ons specialisme? Het saboteren van andere teams, ook wel ‘guerrilla-birding’ genoemd. Uitgebreide kennis van geluiden, meeuwen, vogeltrek en jaren ’80 classic rockmuziek zou ons zomaar eens de overwinning kunnen bezorgen.

Doelbedrag €1.000 €365,00

Arjan Dwarshuis
Beroepsvogelaar

Arjan Dwarshuis a.k.a Dwangbuis is een fervent vogelaar. In het najaar struint hij wekenlang met schuim op zijn lippen over de Oostpunt van Vlieland opzoek naar zeldzaamheden. Competitief vogels kijken is zijn ding wat resulteerde in het wereldrecord vogels kijken in 2016. Haalt in Amsterdam weleens een nachtje door; deze vaardigheid kan goed van pas komen tijdens een 24-uurs big day.
Sterke punten: is erg competitief en schreeuwt vaak en hard naar voorbijgangers. Zwakke punt: kan slecht tegen zijn verlies en reageert dat af op voorbijgangers.

Marten Miske
Adviseur informatiemanagement
Marten Miske TBD team dutch birding
Marten (alias de Misk) woont in de hoofdstad maar vindt zijn roots in het epicentrum van de wereld, Emmen. De rest van het team weet eigenlijk ook niet hoe het zo ver heeft kunnen komen, maar inmiddels is hij niet meer weg te denken uit dit team. Terwijl de rest van het team zijn best zal doen om zo veel mogelijk soorten te zien zal Marten voornamelijk optreden als mediator. Geestelijke hulpverlening, het blussen van brandjes en het schoonhouden van de fietsen behoren tot zijn verantwoordelijkheden tijdens de Big Day. In zijn vrije tijd zit hij in het bestuur van Dutch Birding (naamgever van het team).

Sterke punt: zeer bedreven in het vriendelijk claxonneren naar voorbijgangers. Zwakke punt: geen claxon op zijn e-bike

Vincent Hart Change
Manager ICT
Vincent Hart TBD team dutch birding
Vincent werd een kleine 40 jaar geleden geboren in de hoofdstad en daar is het eigenlijk wel zo’n beetje bij gebleven. Hij is werkzaam als Coordinator IT Procurement bij de RAI. In zijn vrije tijd vogelt hij met veel plezier in binnen- en buitenland, is hij admin bij Waarneming.nl en ‘pieperadmin’ bij Dutch Birding.
Sterke punt: kan al fietsend een shaggie rollen.  Zwakke punt: gestopt met roken.

Stratton Hatfield
Student en reisleider bij African Birding Safaris
Stratton Hatfield TBD team dutch birding 1
Mijn naam is Stratton Hatfield en ik ben een Zimbabwaan-Keniaan-Amerikaan. Ik kijk naar vogels sinds mijn zevende jaar en heb een uitgesproken passie voor vogels en natuurbehoud in Afrika. Ik studeer momenteel Martial Eagle-ecologie in de Maasai Mara, in Kenia. Daarnaast ben ik een freelance vogelgids in Oost-Afrika en mede-eigenaar van een klein safaribedrijf genaamd African Birding Safaris. Ik vind het erg leuk om mee te doen met het Dutch Birding team en kijk uit naar mijn eerste officiële Big Day in Nederland.

Sponsors die € 100,- of meer hebben gedoneerd:

Dutch Birding logo team dutch birding
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Natuurmonumenten
  • Vogelbescherming Nederland
  • VVV Texel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief