Dutch Birding Peregrines

De teamleden van Dutch Birding Peregrines bestaande uit Remco Hofland, Kees de Vries, Bertus de Lange en de Londenaar Jim Hudson zijn al jaren vogel- en natuurliefhebbers. Tijdens de Texel Big Day 2019 fietsen ze graag 24 uur over Texel. Maar natuurlijk hopen ze ook fantastische soorten te ontdekken tijdens deze Texel Big Day!

Doelbedrag €3.000 €1.150,00
Doneer

Remco Hofland
Jurist

Ik ben Remco, 46 jaar jong en al mijn hele leven vogelaar. In het dagelijks leven jurist, maar veel van mijn vrije tijd bestedend aan de natuur – in de breedst mogelijke zin (zie de links hieronder). Vogels blijven het meest boeien, maar ook libellen, reptielen & amfibieën, zogers, vlinders en tegenwoordig ook paddestoelen kunnen rekenen op mijn aandacht. Hoe meer ik van de wereld zie, en ik reis veel, hoe meer ik de natuur in ons over-gereguleerde landje ga waarderen. Ik kom graag in de verschillende biotopen en habitats van Nederland maar de Waddeneilanden blijven het meest trekken, en Texel is geen uitzondering. Een dag lang voor het goede doel over Texel fietsen, welke natuurliefhebber wil dat nou niet?
Mijn vogelaar-cv in links:
http://www.vantienhovenfoundation.com/uploads/SociableLapwingREPORT.pdf http://www.surfbirds.com/cgi-bin/surfbirds/display.cgi?list=list1&lowVal=50&highVal=99
https://www.dutchbirdalerts.nl/ranking/6

Kees de Vries
Ecologisch onderzoeker

Kees de Vries (1971) kijkt al meer dan dertig jaar vogels. Hij is fanatiek vogelaar en twitcher, penningmeester en bestuurslid van Dutch Birding, hij was reisleider voor Birding Breaks, groot fan van de Waddeneilanden maar vooral Vlieland en reist enthousiast naar bestemmingen waar hij nieuwe soorten kan zien. Zijn grootste zelf-ontdeksoort was de zwartkeellijster van 1998 op Terschelling: ͞G*d! Een zwartkeellijster!!!!͟ Hij hoopt tijdens de Texel Big Day uiteraard zoveel mogelijk soorten te zien en misschien als bijvangst een knaller te ontdekken.

Bertus de Lange
Onderwijzer

Mijn naam is Bertus de Lange; in het dagelijks leven ben ik leerkracht in het basisonderwijs en in mijn vrije tijd ben ik zoveel mogelijk buiten. Vooral vogels hebben mijn interesse, maar ook vlinders, libellen, amfibieën en reptielen en wilde orchideeën kunnen op aandacht rekenen. Mijn herinneringen aan Texel gaan terug naar mijn middelbare schooltijd, waar een actieve vogelclub elk jaar een lang weekend organiseerde naar dit eiland. We verbleven op camping Loodsmansduinen en vandaar maakten we dagtochten over het eiland. Tijdens deze weekenden zag ik voor het eerst lepelaars, eidereenden en dergelijke. Sindsdien is Texel nooit meer van de radar geweest; zowel in het voorjaar als in het najaar kom ik regelmatig op het eiland om te zoeken naar (zeldzame) vogels. Door mee te doen aan deze Texel Fiets Bigday hoop ik (nog) meer aandacht te vragen voor de prachtige natuur van het waddengebied in het algemeen en Texel in het bijzonder.

Jim Hudson

My name is Jim, an inter-continental passage migrant from London touching down in the Netherlands for just a few days. I’ve been interested in birds and nature for over thirty years and have been fortunate to enjoy my hobby in many different countries. I am particularly keen on wading birds and visit my favourite coastal sites in the U.K. as often as possible to study these and other species.

I’m grateful to Remco for inviting me to join the Peregrines and look forward to seeing a wide variety of birds on Texel and raising funds for a great cause – and of course we want to win the race!
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Casa di Gio's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief