Team Ecoresult

Als er één team vol passie meedoet aan The Big Day dan is het Team Ecoresult wel. De vier mannen: Leon Boon, Bas Verhoeven, Ferry van der Lans en George Tanis zijn bedreven ecologen en vogelonderzoekers die werkzaam zijn bij ecologisch adviesbureau Ecoresult. Ook op Texel werken ze regelmatig aan projecten dus kennen ze de omgeving goed. Het zijn stuk voor stuk fanatieke vogelaars die elk hoekje van het eiland zullen uitkammen op zoek naar nieuwe dagsoorten. Ze gaan vol voor de eerste plek en hopen ook voor het goede doel een mooi bedrag bij elkaar te sparen.

Doelbedrag €3.000 €1.080,00
Doneer

Leon Boon
ecoloog en oprichter van Ecoresult

Al vanaf dat hij 12 jaar oud is, kijkt hij naar vogels. Van zijn passie voor natuur en in het bijzonder voor vogels heeft hij zijn werk gemaakt. Sinds eind jaren ‘90 komt Leon jaarlijks op Texel om ook daar naar vogels te kijken. Als er een vogelsoort op het eiland wordt gemeld die nog niet op zijn vogellijst staat, schuwt hij een bliksembezoek zeer zeker niet. Hij kijkt erg uit naar de Big Day en hoopt op veel soorten en een mooi bedrag voor dit fraaie goede doel.

Ferry van der Lans
adviseur ecologie en bomen

Hij kreeg het vogelen met de paplepel ingegoten. Als peuter kroop hij al rond door het Texelse zand en sindsdien is hij bijna ieder jaar op het eiland geweest om te vogelen. Hij heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt en is dagelijks bezig met natuur(-bescherming). In het voorjaar heeft hij meestal weinig tijd om te hobbyen, maar om de wulp en tapuit te helpen maakt hij graag een uitzondering. Na Big Days in Delft en omstreken (110 soorten, 2017) en in Zuid-Holland (157 soorten, 2004) is nu Texel aan de beurt en hoopt hij in ieder geval zijn eigen record te verbreken.

George Tanis
ecologisch adviseur bij Ecoresult

George is na zijn studie Bos en Natuurbeheer aan de slag gegaan als ecologisch adviseur bij Ecoresult. Van jongs af aan is hij geïnteresseerd in dieren en de natuur. Vogels hebben specifieke interesse en vol passie werkt hij aan zijn soortenlijst. Een echte soortspecialist met een grote fascinatie voor de vogeltrek. In het voor- en najaar is hij dan ook volop buiten te vinden.

Bas Verhoeven
ecologisch adviseur bij Ecoresult

Bas is ecologisch adviseur bij Ecoresult. Van nachtvlinders en vleermuizen tot vogels en libellen, Bas is een echte allround soortspecialist. Hij deed de opleiding Bos en Natuurbeheer aan het Helicon in Velp en is daarna redelijk snel bij Ecoresult gaan werken. Met zijn scherpe oog ontdekt hij volop vogelsoorten: van een zeldzaamheid tot een mooi broedgeval, Bas draait er zijn hand niet voor om

Anton van Meurs
projectleider bij Ecoresult

Anton heeft grote kennis van zoogdieren. Na een studie Milieukunde heeft Anton 15 jaar als archeoloog gewerkt maar in 2012 maakte hij de overstap naar ecoloog. Hij is de vleermuisspecialist van Ecoresult en is dus zeker ook in de nachtelijke uren actief. Tijdens de Texel Big Day zorgt Anton ervoor dat alles praktisch en logistiek goed geregeld is, maar ook voor een lekker bakkie koffie onderweg moeten de mannen bij hem zijn.

 

 
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Casa di Gio's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief