The Dutch Knights

Marc Guyt, Gert Ottens en Martijn Verdoes( the Dutch Knights) weten van geen ophouden. De veteranen van de Champions of the Flyway zijn er voor de derde maal op rij weer bij in 2019! Dus wederom geen stoffige warme woestijnen met strakblauwe luchten. Nee, waarschijnlijk kou, regen en vooral… tegenwind! Is dit team weer bestand tegen de Texelse elementen?

Doelbedrag €3.000 €765,00
Doneer

Marc Guyt (team captain)
Eigenaar beeldbank AGAMI

Marcguyt

Marc is directeur en mede-eigenaar van AGAMI, een beeldbank gespecialiseerd in hoge kwaliteit foto’s van vogels en wilde dieren over de hele wereld. De vogelcarriere van Marc nam een vlucht vanaf zijn elfde jaar, na een langdurig bezoek door 4 Pestvogels in de woonwijk van zijn ouderlijk huis. De vogelaars die op zoek waren naar deze Pestvogels brachten hem in contact met de lokale gemeenschap vogelaars. Sinds die gebeurtenis is hij verslaafd aan vogels kijken, reizen en fotograferen. Het nastreven van zijn hobby bracht hem naar vele fraaie uithoeken van onze planeet.
Team captain van de Dutch Knights, veteranen van de Champions of the Flyway en het team dat wellicht niet de meeste vogels zal zien, maar wel de meeste lol heeft!
Marc is tevens reisleider voor Birdingbreaks.

Gert Ottens
Vogelbescherming Nederland

Gertottens

Vogelaar van kinds af aan, probeert Gert bij Vogelbescherming Nederland de vogelwerkgroepen en andere vrijwilligers te helpen bij hun lokale (beschermings)activiteiten. Daarnaast is Gert ook zelf vrijwilliger op vogelgebied, o.a. voor Sovon en als redactielid van Limosa en Dutch Birding.
Niet vies van een twitch op zijn tijd, is Gert vaak te vinden op de Waddeneilanden met als favoriet Vlieland (en, vooruit, Texel).
Als Dutch Knights hebben Marc, Martijn en Gert trouwens al twee keer meegedaan aan de internationale Big Day ‘Champions of the Flyway’ in Israel, waarbij de prijs voor meest populaire/behulpame team in de wacht werd gesleept en vele €’s aan fondsen werden geworven. Een ervaren – en op elkaar ingespeeld – Big Day team dus!

Martijn Verdoes
Wetenschapper 

martijnverdoes

Na het behalen van zijn doctorstitel in de organische chemie aan de Universiteit Leiden vertrok Martijn naar California, USA om onderzoek te doen aan Stanford University. Inmiddels leidt hij zijn eigen onderzoeksgroep binnen de afdeling tumor immunologie aan het Radboudumc in Nijmegen.
Toen Martijn op 10 jarige leeftijd een fantastische najaarstrekdag mocht meemaken op “De Puinhoop” in Katwijk (met duizenden vogels en als hoogtepunten o.a. een Ransuil en een Velduil) was hij voorgoed besmet met het vogelvirus. Aangemoedigd door zijn opa zat vogelfotografie er ook al vroeg ingebakken. Voor zeevogels heeft hij als Katwijker een voorliefde en hij greep de kans om tripleader te worden voor Monterey Seabirds in California dan ook met beide handen aan.
Ook voor een Big Day draait Martijn zijn hand niet om. Vele fiets Big Days werden gestreden in Katwijk en in 2012 won hij met zijn team “The Dippers” de Golden Gate Audubon Birdathon in California. In 2015 vestigde bij met zijn team een regionaal Nijmegen Big Day record. Maar het absolute hoogtepunt was natuurlijk het winnen van de titel “Knights of the Flyway 2014” samen met Marc en Gert als team Dutch Knights tijdens de internationale Big Day ‘Champions of the Flyway’ in Israel, waaraan Martijn drie maal heeft deelgenomen.

WVF17 080

Dit team wordt gesponsord door:

    
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Casa di Gio's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief