De Geul en Mokbaai

Aan de rand van de Mokbaai, langs de Mokweg, vind je het meest zuidelijk gelegen vogelkijkpunten van het eiland. Bij kijkpunt De Geulplas staan twee vrijwillige vogelwachten van Staatsbosbeheer om u dit weekend alle informatie over het gebied en de vogels te geven. Dit punt is prachtig gelegen in het Nationaal Park Duinen van Texel en vanaf hier heb je zicht over de Geulplas en Mokbaai.
Vogelsoorten als Rosse Grutto, Steenloper, Bonte Strandloper, Goudplevier, Wulp, Grasmus, Blauwborst, Lepelaar, Aalscholver, Krakeend, Bergeend, en zelfs de Visarend kun je vanaf dit punt verwachten. Vanaf dit vogelkijkpunt zijn schitterende wandelingen mogelijk langs de Horsmeertjes of naar de Hors zelf.

Op het Vogelkijkpunt staan vrijwilligers van Staatsbosbeheer en het Wadden Vogelfestival om iedereen van vogelinformatie te voorzien.
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Natuurmonumenten
  • Vogelbescherming Nederland
  • VVV Texel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief