De Slufter-Noord

Eén van de parels van het Nationaal Park Duinen van Texel is natuurlijk de Slufter. Dit unieke natuurgebied trekt heel veel verschillende vogelsoorten. Aan de noord opgang van de Slufter (aan het einde van de Oorsprongweg) verblijven in het duin, gedurende de broedtijd, twee vrijwillige vogelwachters. Deze vrijwilligers van Staatsbosbeheer kunnen je alles vertellen over De Slufter en over de vogels die je daar kunt zien. Vanaf het uitkijkpunt heb je uitzicht over het Diepe Gat waar vogelsoorten zoals Lepelaar, Eidereend, Tureluur, Groenpootruiter, Zilverplevier, Blauwe Kiekendief en Velduil zich regelmatig laten zien.

grutto zonsopgang

Gedurende het Wadden Vogelfestival zal er extra aandacht voor de verschillende vogelsoorten zijn. Ga gerust even langs bij de Vogelwachters en kijk daar lekker door de telescopen die er staan.

DSC00057 Large

wulp20090211 mp 002
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Casa di Gio's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief