Verrekijkershow

Het Vogelinformatiecentrum is DE specialist in Nederland als het gaat om verrekijkers en telescopen. Hier tref je het grootste assortiment optiek aan. Je krijgt een echt advies uit de praktijk en kunt alle kijkers zelf in de natuur testen. Niets is zo belangrijk als het zelf vasthouden en testen van een kijker. Kom langs en vergelijk, onder het genot van koffie of thee, alle soorten verrekijkers en telescopen.

Tijdens het Wadden Vogelfestival is het Vogelinformatiecentrum het hele weekend het decor van een optiekshow. Na twee jaar kunnen we dit jaar weer een volwaardige verrekijkershow organiseren. Op beide dagen zullen alle optiekmerken en het Vogelinformatiecentrum groots uitpakken, om je zo overzichtelijk mogelijk te tonen wat voor jou de beste verrekijker is. Je kan alle verrekijkers en modellen naar hartenlust testen en zelf uitproberen. De volgende merken zijn tijdens het Wadden Vogelfestival aanwezig.

Swarovski Optik
logo Swarovski optik

Leica
Leica Logo RGB

Zeiss
Zeiss logo 880x654

Meopta
Meopta logo RGB

Bynolyt
logo BYNOLYT

Opticron 
Opticron Web Logo

Kowa

Welcome at Kowa Europe GmbH

Naast de kijkers en telescopen van bovenstaande merken hebben we ook de optiek van Vogelbescherming Nederland in huis. Ook die kun je bij ons testen en kopen (en voor leden natuurlijk met de ledenkorting).

Net als altijd kun je dit weekend in het Vogelinformatiecentrum terecht voor het gratis schoonmaken van je verrekijker of telescoop. Vraag om een deskundige uitleg hoe je de kijker het beste kunt schoonmaken. Wij hebben verschillende schoonmaaksetjes te koop om zelf je kijker goed bij te kunnen houden. Een schone verrekijker vergroot absoluut je kijkgenot.

Het Vogelinformatiecentrum heeft altijd alle modellen op voorraad in huis en we maken altijd een mooie aanbieding voor je. Bij ons kun je de verrekijker van je keuze buiten testen in onze vogelrijke tuin. Je zult versteld staan welke soorten je alleen tijdens het testen al kunt zien.

wvf041

Wil je je oude verrekijker inruilen dan is dat ook mogelijk. Als je wilt dat je oude verrekijker weer nuttig gebruikt wordt, dan kun je je oude of niet gebruikte verrekijker altijd bij ons inleveren. Het Vogelinformatiecentrum werkt samen met Vogelbescherming Nederland: oude verrekijkers worden nagekeken en de bruikbare gaan via het project Kijkers voor Kijkers naar naar landen waar de bescherming van vogels nog in de kinderschoenen staat. De kijkers worden daar nuttig ingezet in de natuurbescherming.

Het Vogelinformatiecentrum is het gehele jaar open van maandag tot en met zaterdag van 10-18 uur. Tijdens het Wadden Vogelfestival zijn wij ook op zondag open (zowel zaterdag als zondag van 9.00-18.00 uur). Kijk ook eens op de webshop van het Vogelinformatiecentrum.
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Natuurmonumenten
  • Vogelbescherming Nederland
  • VVV Texel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief