• Home
  • Nieuws
  • Dutch Birding sponsort Wadden Vogelfestival met 250 euro

Dutch Birding sponsort Wadden Vogelfestival met 250 euro

Begin dit jaar vond een online editie van de Dutch Birding Week plaats. Tijdens de vogelweek gaf Robert (Bob) Flood, ook wel bekend van Scilly Pelagics e.d., een lezing over de herkenning van pijlstormvogels. Bob Flood is een van dé experts op het gebied van (Noord-Atlantische) zeevogels.

Normaliter geeft de organisatie van het festival sprekers als dank bijvoorbeeld een boekenbon. In overleg met Bob is er echter voor gekozen een donatie te doen aan het Wadden Vogelfestival. Bob vindt dit een mooi doel en zeker kiekendieven liggen hem aan het hart.

Het Wadden Vogelfestival staat in 2021 in het teken van geld inzamelen en aandacht vragen voor de akkervogels zoals de blauwe kiekendief en de patrijs. De akkervogels staan zo goed als allemaal op de Rode Lijst en hebben het in heel Europa moeilijk. Wij zijn natuurlijk ontzettend blij met deze donatie namens Dutch Birding en Bob Flood!

De lezing van Bob Flood is terug te kijken via YouTube: https://youtu.be/hNrQ4JOyC0w.

Hiernaast kunt u ook een bijdrage leveren voor de akkervogels. Doe mee en wordt sponsor. De akkervogels verdienen het!

Great Shearwater (Puffinus gravis) at sea offshore the Azores, Portugal. Landing on the ocean surface. (Agami, Photo Agency)
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Casa di Gio's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief