• Home
  • Nieuws
  • Extra Vogelopvang presentaties bij Ecomare

Extra Vogelopvang presentaties bij Ecomare

Tijdens het Wadden Vogelfestival op 7 en 8 mei is ook bij Ecomare een leuke activiteit voor vogelliefhebbers. De dierverzorgers van Ecomare geven namelijk op zowel de zaterdag als de zondag extra presentaties over het vogelopvangcentrum van Ecomare. Zo kunnen de dierverzorgers u bijvoorbeeld meer vertellen over het wassen van olievogels, de aantallen vogels die binnen komen en de redenen van het binnenbrengen van vogels. Opgeven voor deze activiteit is niet nodig. Op beide dagen starten de presentaties om 12:00 en weer om 14:00.

In de vogelopvang van Ecomare komen zieke, gewonde, verzwakte en met olie besmeurde vogels weer op krachten. Je kunt er meer leren over de gevaren waar zeevogels mee te maken krijgen. Ecomare is een landelijk erkend vogelasiel, gespecialiseerd in de opvang van kust- en zeevogels. Er worden vooral meeuwen, alken, zeekoeten, jan-van-genten, sterns en nu en dan een steltloper opgevangen. Meestal zijn het vogels die op Texel zijn gevonden, maar het komt ook regelmatig voor dat andere vogelopvangcentra zeevogels doorsturen naar Ecomare.

Eenden- en ganzenkuikens die hun moeder zijn kwijtgeraakt vinden in de vogelopvang een veilige plek om op te groeien. Zo mogelijk worden ze in groepjes gehuisvest. Aan het begin van de zomer worden ook regelmatig jonge meeuwen en andere vogels verzwakt binnengebracht.

Ecomare, natuurmuseum & zeehondenopvang Texel
Ruijslaan 92
1796 AZ De Koog – Texel
t: 0222-317741

 

 

 
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Casa di Gio's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief