• Home
  • Nieuws
  • Folder Huiszwaluwen wordt huis aan huis verspreid

Folder Huiszwaluwen wordt huis aan huis verspreid

De nieuwe folder over de huiszwaluwen en hoe je de huiszwaluw kan helpen is klaar. De Stichting Texel Vogeleiland heeft deze folder ontwikkeld met het geld wat is ingezameld tijdens de Texel Big Day 2018. Toen werd er door de vogelaars bijna 16.000 euro ingezameld voor het goede doel de Huiszwaluw.

De folder wordt op 7 mei huis aan huis verspreid met de Texelse Courant en op vrijdag 10 mei komt er in diezelfde krant een mooi artikel over de huiszwaluw op Texel. Iedereen kan de huiszwaluw helpen. De Stichting Texel Vogeleiland stelt aan iedereen die wil helpen een gratis dubbel kunstnest voor huiszwaluwen beschikbaar. Wilt u doorvoor in aanmerking komen neem dan contact op met Adriaan Dijksen van de Vogelwerkgroep. Een vrijwilliger van de Vogelwerkgroep Texel bekijkt dan of de lokatie geschikt is en u kunt daarna het kunstnest gratis ophalen in het Vogelinformatiecentrum. Wilt u er meerdere dan kunt u deze kopen met 50% korting.

Aanvraag voor kunstnesten:

Vogelwerkgroep Texel

Adriaan Dijksen / Jan van Dijk / Cor Smit / Niek Vermeulen

Ruigehoek@cs.com of adriaandijksen@gmail.com




Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Casa di Gio's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief