• Home
  • Nieuws
  • GA MEE OP UNIEKE EXCURSIES TIJDENS HET WADDENVOGELFESTIVAL!

GA MEE OP UNIEKE EXCURSIES TIJDENS HET WADDENVOGELFESTIVAL!

Tijdens het Wadden Vogelfestival organiseert het Vogelinformatiecentrum het hele weekend vogelexcursies en verschillende workshops. De opbrengsten van deze vogelexcursies worden door de Stichting Texel Vogeleiland besteed aan een vastgesteld goed doel; in 2024 zijn dat kustbroeders, zoals Scholekster en sterns zoals de Dwergstern en Grote Stern.

De meeste vogelexcursies kun je rechtstreeks boeken via www.vogelexcursiestexel.nl. Natuurlijk zijn op die site ook vogelexcursies te vinden die de komende maanden plaatsvinden. Mocht je de excursie via andere kanalen boeken, dan staat dat bij de excursie vermeld.

Kunstexcursies.

Terwijl Nicolas van Overmeeren op de zaterdag van het Wadden Vogelfestival (11 mei) aanwezig is op de Birdfair, wil hij zondag graag met enthousiaste deelnemers op pad om mensen meer te leren over het tekenen van vogels. Hij neemt je mee naar een gebied waar je met hem een tekenworkshop volgt. Ben je dus altijd al enthousiast over het tekenen van vogels, maar wil je meer leren of vind je het gewoon eens leuk om het tekenen van vogels te proberen, ga dan mee op excursie met Nicolas! Ook van deze excursie gaan de opbrengsten naar het goede vogeldoel van 2023, de Scholekster en Grote Stern.

Tapuiten in de duinen op de noordkop van Texel.

Onder begeleiding van 2 enthousiaste en kundige gidsen ga je op zoek naar tapuiten in de duinen op de noordpunt van Texel. Frank Majoor en Maja Roodbergen doen namens Sovon (Vogelonderzoek Nederland) al meerdere jaren onderzoek naar deze zeer tot de verbeelding sprekende vogel. Door een aantal oorzaken is deze vogel in aantal de laatste jaren snel achteruit gegaan en als broedvogel bijna verdwenen in Nederland. De duinen op de noordkop van Texel is nog een van de laatste bolwerkjes, waar meerdere paartjes tapuit broeden in verlaten konijnenholen. Ga mee met deze unieke excursie en laat u voorlichten over de actuele stand van zaken en over de maatregelen die getroffen worden om deze prachtige vogelsoort te beschermen! Klik hier voor het reserveren van je plek. 

De kosten van de kunstexcursie en de tapuitenexcursie bedragen 20,00 euro per persoon.




Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Casa di Gio's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief