• Home
  • Nieuws
  • Grafisch kunstenaar Marian Vergouwen ook aanwezig op de kunstmarkt

Grafisch kunstenaar Marian Vergouwen ook aanwezig op de kunstmarkt

Grafisch kunstenaar Marian Vergouwen komt op zaterdag 9 mei naar het Wadden Vogelfestival. U kunt daar haar mooie etsen bewonderen, maar ook zelf een linosnede maken.

Haar werk bestaat uit gedetailleerde lijn etsen en linosneden van vogels. Om vogels naar waarneming te tekenen bezoekt ze regelmatig het Vogelrevalidatiecentrum in Zundert. De schetsen die ze daar maakt vertaalt ze in haar atelier naar een ets of linosnede. Vanaf 1987 komt ze jaarlijks naar Texel en doet hier veel inspiratie op. Ze werkt vanuit haar atelier aan huis in het Brabantse Etten-Leur, waar ze ook cursussen etsen, droge naald gravure en linosneden geeft. In 2019 gaf ze in eigen beheer een grafiek boek uit met daarin werk van de afgelopen tien jaar.

Tijdens het waddenvogelfestival geeft ze een demonstratie linosnede en kunnen bezoekers bij haar aanschuiven om tegen een kleine vergoeding zelf een linosnede te maken en die op een Japanse wijze door middel van een baren met de hand af te drukken op Japans rijstpapier. U gaat met een uniek stukje eigen kunst naar huis. Tevens zijn er prachtige etsen van haar te zien.

www.atelierdetekenkamer.nl

 

 
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Casa di Gio's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief