• Home
  • Nieuws
  • Kunstnesten voor de huiszwaluwen op Texel onderweg

Kunstnesten voor de huiszwaluwen op Texel onderweg

Een eerste zending van 372 dubbele kunstnesten voor de huiszwaluwen op Texel zijn onderweg!  Tijdens het Wadden Vogelfestival in 2018 is er ruim 15.000 euro opgehaald om de huiszwaluw op Texel te helpen. De stichting Texel Vogeleiland heeft de eerste zending van 372 dubbele kunstnesten besteld.

Een deel van deze nesten wordt in overleg met het Hoogheemraadschap Noord-Hollands Noorderkwartier opgehangen bij de vier nieuwe gemalen op Texel. De aannemer die verantwoordelijk is voor de Dijkverzwaring, aannemerscombinatie Tessel, neemt de arbeid voor haar rekening.

De andere nesten worden door de stichting beschikbaar gesteld aan particulieren die de huiszwaluw willen helpen. De Vogelwerkgroep Texel gaat deze actie coördineren. Iedereen op Texel kan de Vogelwerkgroep benaderen, de Vogelwerkgroep beoordeeld of de plek kansrijk is, en vervolgens kan één (of meerdere) kunstnesten afgehaald worden. Ook kunnen we ze laten ophangen door een aannemer. Hiervan worden driekwart van de kosten vergoed door de stichting.

Als deze actie succesvol verloopt kan er nog een keer een aantal kunstnesten worden besteld. Een en ander komt ook in een mooie flyer die huis aan huis op Texel wordt verspreid. Deze flyer wordt naar verwachting later in april verspreid.

Woont u op Texel en bent u geïnteresseerd in een kunstnest voor de huiszwaluw aan uw huis, neem dan contact op via de Vogelwerkgroep Texel.
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Casa di Gio's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief