• Home
  • Nieuws
  • Lezing over strandbroedvogels door Pim Wolf!

Lezing over strandbroedvogels door Pim Wolf!

Op vrijdagavond 15 december zal in samenwerking met Stichting Vogeleiland, Staatsbosbeheer en Vogelwerkgroep Texel beroepsvogelaar Pim Wolf uit Zeeland afdalen naar het hoge noorden voor een lezing over plevieren en andere kustbroedvogels in het Deltagebied.


foto: René Pop

Dit deel van Nederland is een erg belangrijk gebied voor Bontbekplevieren, Strandplevieren en Dwergsterns. Pim Wolf bestudeert deze groep vogels al tientallen jaren en neemt jullie graag mee door de zuidwestelijke Delta. Een belangrijk leefgebied voor deze vogels is het strand. Het gebied dat we ook veel kennen als belangrijk recreatie gebied. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat recreatie en vogelbescherming beter samen gaan? en wat kunnen we doen om deze vogels te beschermen? De afgelopen jaren zijn er belangrijke bevindingen gedaan op het gebied van gerichte beschermingsmaatregelen, en daarin zal de gastspreker Pim Wolf jullie alles gaan vertellen tijdens deze zeer informatieve lezing. De lezing vind plaats in De Wielewaal, het dorpshuis van De Waal. De lezing zal beginnen om 20:00, maar iedereen is welkom vanaf 19:30.

Deze lezing wordt mede mogelijk gemaakt door onder andere opbrengsten uit de Texel Big Day van 2023. Het ingezamelde geld wordt besteed aan voorlichting over en de bescherming van broedvogels van onze stranden. Meer informatie over de Texel Big Day 2024 vind je hier.

 
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Casa di Gio's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief