• Home
  • Nieuws
  • Opening / start Texel Big Day Home Edition

Opening / start Texel Big Day Home Edition

Afgelopen nacht, 9 mei om precies 0.00 uur is de vierde editie van de Texel Big Day van start gegaan. Dit jaar een bijzondere variant want vanwege de Corona crisis was het onverantwoord en niet passend binnen de regels van het RIVM, om de traditionele variant te organiseren. Er is voor gekozen om een zogenaamde “Home Edition”te organiseren waarbij deelnemende teams vanuit huis of tijdens een lokaal rondje vogels kijken mee kunnen doen om zoveel mogelijk vogelsoorten te tellen.

Natuurlijk met als hoofddoel om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Zomertortel. Een duivensoort die het heel erg moeilijk heeft. Meer hierover leest u hier.

Meer dan 50 teams uit het hele land doen mee op 9 mei tijdens de Texel Big Day Home Edition. Hier leest u welke teams er mee doen en op die pagina kunt u ook nog doneren voor de teams. Doneren kan de gehele maand mei. Donaties die tot zondag 10 mei 10.00 uur binnenkomen tellen nog mee voor de wedstrijd wie het meeste geld ophaalt.

Jan van der Venis, voorzitter van het Nationaal Park Duinen van Texel, gaf om precies middernacht het startsein en direct daarna gingen een aantal teams op pad om zoveel mogelijk vogelsoorten te horen (zien was lastig). Andere teams stapten later in. Hieronder kunt u de zoom-bijeenkomst van de start nog even terugkijken.
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Casa di Gio's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief