• Home
  • Nieuws
  • Prachtvogels voor het eerste Texel Big Day team dat €2.000,00 ophaalt!

Prachtvogels voor het eerste Texel Big Day team dat €2.000,00 ophaalt!

Het boek ‘Prachtvogels, alle 94 soorten van de Rode Lijst’ is een unieke verzameling: de reeks korte verhalen van René de Vos, gebundeld met hun portretten door topfotografen van over de hele wereld. Verkrijgbaar in het voorjaar van 2024, maar via intekening ook nu al beschikbaar! Deelnemer aan de Texel Big Day? Dan hebben we nog beter nieuws!

Het boek Prachtvogels is een luxe uitgave die zich thuis voelt op zowel de salontafel als het nachtkastje. Het boek is vanaf voorjaar 2024 verkrijgbaar voor Є 34,90. Snelle instappers betalen nú Є 29,90. Bestel nu al in deze webshop!  

Ben je onderdeel van één van de Texel Big Days teams van 2024? Dan heb je geluk én moet je snel aan de slag. Het eerste team dat namelijk de magische grens van €2.000,00 weet te bereiken voor het goede vogeldoel wint namelijk enkele exemplaren van dit prachtige, nieuwste vogelboek! Het Vogelinformatiecentrum stelt voor iedere deelnemer van het team een boek beschikbaar, omdat ze het zo tof vinden wat iedereen voor het goede vogeldoel doet. Een mooie beloning voor het harde werk dat jullie als Texel Big Day team doen en een motivatie om bezig te blijven voor het goede doel, de kustbroeders!

Prachtvogels is de succesvolle rubriek waarmee het tijdschrift vogels van Vogelbescherming, gedurende 18 jaar alle broedvogels van de Nederlandse Rode Lijst portretteerde. Onderhoudende één-pagina-verhaaltjes; tussen de regels van een of twee anekdotes door bieden ze concrete informatie over het wel en wee van een soort. Zo zijn deze vogels nog nooit voor het voetlicht gehaald.
Hans Peeters, die tien jaar hoofdredacteur van het tijdschrift was, tekende voor de fotoredactie, samen met Marc Guyt van fotostockbureau Agami. Meer lezen over de totstandkoming? Lees het artikel hier.

 
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Casa di Gio's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief