• Home
  • Nieuws
  • Speciale expositie van vogelaars door Nelleke Manche

Speciale expositie van vogelaars door Nelleke Manche

Niet de vogels, maar de vogelaars staan centraal in het werk van Nelleke Manche. Speciaal voor het Waddenvogelfestival neemt zij haar beelden mee naar Texel.

Het worden drie grote vogelaars en een aantal groepen vogelaars in verschillende hoogtes.
Nelleke haalde haar inspiratie voor deze beelden op een ander eiland. “ Niet alleen voor wandelaars is Lesbos een prachtig eiland in het voorjaar, ook de doorgewinterde vogelaar komt hier aan zijn trekken. Op één van mijn wandelingen kwam ik een groep vogelaars met verrekijkers in allerlei formaten in de aanslag tegen. Allen op de rijweg genageld om maar niets te missen van dit unieke schouwspel. Ik was onder de indruk en besloot er bij thuiskomst iets mee te doen.”

Dat resulteerde in een serie die op 9 mei te zien is op en rond het Waterplein in de Cocksdorp.
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Casa di Gio's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief