Spreeuwig!

Speciaal voor het Wadden Vogelfestival komt Erika Veld naar de Cocksdorp om op 11 mei uit Spreeuwig voor te lezen en om te signeren.
Je vindt haar in de tent op het Waterplein, in de Cocksdorp op 11 mei om 11.00, 13.00 en 15.00 uur.

Twee winters achter elkaar daalde ’s avonds een grote zwerm spreeuwen neer in het Hemonykwartier in de Amsterdamse Pijp – om er te slapen. Dat was nooit eerder gebeurd.


Beeldend kunstenaar Erika Veld raakte gefascineerd en belde bij buurtbewoners aan met de vraag of ze vanaf hun dak, zolder, balkon of vanuit hun tuin mocht fotograferen. De spreeuwengekte sloeg toe.
Met tekeningen, foto’s en dagboeknotities van die twee winters, laat Erika Veld ook als fotograaf, schrijfster en natuurliefhebber zien wat er van uren observatie overblijft: SPREEUWIG. Een ongewoon spreeuwenboek.
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Casa di Gio's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief