• Home
  • Nieuws
  • Team “In Tauw voor duinvogels” wint Páramo jassen

Team “In Tauw voor duinvogels” wint Páramo jassen

Páramo outdoorjassen en Nikwax sponsoren de Texel Big Day. Het bedrijf heeft vier jassen beschikbaar gesteld voor het Team wat voor eind april het eerst door de 2.000 euro grens zou gaan. Doel van de Texel Big Day is geldt inzamelen voor het goede doel. Dit jaar wordt er geld in gezameld voor duinvogels zoals tapuit en wulp. 

Inmiddels doen er op 11 mei tijdens de Texel Big Day 12 teams mee. Zij gaan vierentwintig uur vogels kijken voor het goede doel. Alle teams krijgen een e-bike en mogen zich daarmee (of lopend) verplaatsen over geheel Texel. Natuurlijk willen de teams in de maximaal 24 uur zoveel mogelijk verschillende vogelsoorten zien of horen. Maar uiteindelijk is deze wedstrijd om aandacht te vragen voor de achteruitgang van de Wulp en andere duinvogels. Niet alleen op Texel maar in geheel Nederland en verder.

              

Teams laten zich sponsoren door particulieren en bedrijven. Wilt u ook een steentje bijdragen, op deze pagina ziet u een overzicht van de deelnemende teams die u kunt sponsoren. Doe ook mee en zorg dat de achteruitgang van de duinvogels gestopt wordt.

Het team “In Tauw voor Duinvogels” bestaande uit vier medewerkers van het adviesbureau Tauw, pakte de uitdaging van Páramo serieus op. Binnen enkele weken ging de donatieteller van dit team over de 2.000 euro heen en daarmee wonnen ze de beschikbare prijs van Páramo/Nikwax.

Het gaat hier om vier zogenaamde Halcon outdoor jassen met een complete verzorgingsset van Nikwax. De totale prijs vertegenwoordigd een waarde van bijna 2.000 euro.

Wilt u de teams ook sponsoren kijk op de teampagina of neem contact op met het Vogelinformatiecentrum.
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Casa di Gio's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief