Trainingsdagen voor de Texel Big Day

Ben je beginnend vogelaar, heb je altijd al mee willen doen met de Texel Big Day maar durfde je misschien niet? Pak je kans dan dit jaar!

In 2023 organiseren we namelijk twee trainingsdagen! Op deze trainingsdagen ontmoet je andere vogelaars en Texel Big Day’ers en krijg je een training om ‘de grote dag’ op zaterdag 6 mei op Texel zoveel mogelijk vogelsoorten te zien, zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel, maar ook zoveel mogelijk lol te hebben op deze dag! Ervaren Texel Big Day’er Bram Laan zal je meenemen tijdens de trainingsdagen en zo zal je maximaal voorbereid zijn om lekker vogels te gaan kijken! Bram Laan ken je misschien wel van Team Tureluurs, die met Tom Waes mee hebben gedaan aan de Texel Big Day.

De trainingsdag is aan de vaste wal, waar je kunt kiezen tussen een excursie bij Nationaal Park De Biesbosch op zaterdag 25 maart van 13:00 t/m 16:00 of een excursie bij de Oostvaardersplassen, dat onderdeel is van Nationaal Park Nieuw Land, op maandag 10 april (2e paasdag) van 13:00 t/m 16:00.

Je leert daar vooral over het algemene vogels kijken en op welke manier je zoveel mogelijk soorten kunt zien in korte tijd. Maar ook voor de gevorderde vogelaar kan het leuk zijn om de concurrentie eens te ontmoeten, ideeën en tips uit te wisselen en ook om de teams van beginnende vogelaars te helpen om het ook voor hen zo leuk mogelijk te maken!

Ook krijg je veel tips over de beste plekken op Texel, hoe je de route op het eiland het beste kunt inplannen etc.

Wanneer je je aanmeld voor de Texel Big Day met je team zal er contact worden opgenomen of je mee wilt doen met deze training. Maar mocht je nog vragen hebben, kun je altijd mailen naar dit emailadres. Ook als je niet helemaal zeker weet of de Texel Big Day iets voor jou is en nog iets meer informatie wilt, of wilt weten of er nog andere enthousiaste deelnemers zijn die geen team hebben, mail naar dit emailadres. 
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Natuurmonumenten
  • Vogelbescherming Nederland
  • VVV Texel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief