Vogels, kunst en literatuur

Vogels en kunst en literatuur gaan heel goed samen. Tijdens het Wadden Vogelfestival is er dit jaar voor het eerst een kunstenaarsplein. Op zaterdag 11 mei wordt het Waterplein in de Cocksdorp omgedoopt tot kunstenaarsplein.

Siegfried Woldhek, Frits-Jan Maas, Daan van Loenhout, Karl Mauer en Lolkje van der Kooij tonen hun werk. Daarnaast geeft Frits-Jan Maas een boetseerworkshop. Bij Lolkje van der Kooij kan je een workshop veren tekenen volgen en Siegfried Woldhek signeert zijn nieuwste boek, het Dwarse vogelboek.

Ruurd-Jelle van der Leij is van 10.30 uur tot 12.00 uur aanwezig in de tent op het Waterplein. Hij verkoopt en signeert daar het onlangs verschenen boek De Nederlandse Meeuwengids.


Schrijvers Saskia van Loenen en Jean Pierre Geelen zijn er met hun het literaire tijdschrift De Scharrelaar en het boek Spotvogels. Om 13.00 uur en 15.00 uur zullen zij voordragen uit eigen werk en aansluitend signeren. Ook schrijfster Elvira Werkman komt samen met vogelbeschermer Ben Koks om het boek Man op de Dijk te promoten. Tot slot is ook de Amsterdamse beeldend kunstenaar Erika Veld er met haar boek Spreeuwig.

Verder zijn er diverse kinderactiviteiten zoals het beschilderen van vogelkastjes.

De kunstenaarsmarkt is onderdeel van het `Wadden Vogelfestival. Het Wadden Vogelfestival geeft iedereen de mogelijkheid op zijn of haar manier te genieten van de vogels. Daarnaast vragen we aandacht voor de vogels en halen we geld op voor het goede doel, door middel van de Texel Big Day. Hiermee laten we zien en beleven dat je op Texel veel, heel veel verschillende vogelsoorten kunt waarnemen zonder de natuur te verstoren.
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Casa di Gio's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief