• Home
  • Nieuws
  • Vogeltips voor de Texel Big Day Home Edition

Vogeltips voor de Texel Big Day Home Edition

Doe je al mee met de Big Day “Home Edition”. Inschrijven kan hier. Gewoon leuk om te doen en je ondersteunt het goede doel (de Zomertortel) ook. Hieronder hebben we wat vogeltips voor je verzameld. Kijk onze filmpjes en leer nog beter vogels kijken met de tips van Rodny Stolk en Marc Plomp van het Vogelinformatiecentrum. 

Rodny Stolk geeft uitleg waar te kijken.

Marc Plomp geeft uitleg over de herkenning van de verschillende mussen in de tuin.

Marc Plomp geeft uitleg om de fitis en tjiftjaf eenvoudig te herkennen.

Marc Plomp geeft uitleg over de herkenning van groenling en putter

Marc Plomp geeft uitleg over de herkenning van de vink en groenling.

We roepen iedereen die vogels kijken leuk vind op om op 9 mei een tijdje naar vogels te kijken en alle soorten te tellen. Of u nu 30 minuten gaat kijken of 24 uur beide mag en alles wat er tussen in zit ook. Het idee is dat iedereen vanuit huis, zijn of haar tuin, balkon of tijdens een rondje wandelen gaat kijken hoeveel vogelsoorten er te zien zijn en dit invoert op waarneming.nl. Natuurlijk vragen we iedereen op te letten of er Zomertortels te zien zijn en die te tellen. We doen dit allemaal om aandacht te vragen voor de Zomertortel en geld in te zamelen om te helpen bij de bescherming van deze prachtige, maar sterk bedreigde duivensoort. Meer informatie over dit goede doel leest u hier.

Iedereen kan deel nemen aan deze Texel Big Day. U kunt dat alleen doen, samen met een bekende (maximaal 2 personen) of samen met het gehele gezin. U schrijft zich in op deze pagina. Wij plaatsen u op de pagina met deelnemers en u doneert daar 25 euro. De eerste 500 deelnemers krijgen een sticker thuisgestuurd en daaraan verloten we een gratis weekend naar Texel in een mooi vakantiehuisje en een tuinvogelpakket. Alle donatiegelden komen ten goede aan de bescherming van de Zomertortel. Help en doe mee en u heeft zelf een heerlijke ontspannende dag.

 
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Natuurmonumenten
  • Vogelbescherming Nederland
  • VVV Texel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief