• Home
  • Nieuws
  • Wadden Vogelfestival 2020 gaat NIET door

Wadden Vogelfestival 2020 gaat NIET door

Het zal jullie niet ontgaan zijn, de coronacrisis liegt er niet om. Onze regering heeft hopelijk heel verstandige maatregelen genomen om de crisis zo snel mogelijk onder controle te krijgen en terug te dringen. Dit heeft heel veel impact op ons allemaal, maar het wordt gedaan voor een goed doel: een goede gezondheid voor iedereen.

Net als jullie zagen we dit al aankomen. Het Wadden Vogelfestival kan onder deze omstandigheden helaas NIET doorgaan. Alle voorbereidingen en alle inzet van vrijwilligers en organisatie ten spijt, het prachtige evenement moeten we dit jaar cancelen. We hadden er graag met jullie samen een mooi weekend van willen maken. Volgend jaar hebben we gelukkig weer nieuwe kansen. Daarom vragen we jullie nu al de datum van volgend jaar te reserveren. Het gaat dan om 8 en 9 mei 2021. Dan zullen we wederom het Wadden Vogelfestival als een mooi vogelevent presenteren, met nieuwe excursies, een Texel Big Day (in de originele vorm) en (kunst)markt voor vogelaars op zaterdag.

Voor de Texel Big Day van dit voorjaar zijn we een alternatieve vorm aan het ontwikkelen, waarbij deelnemers alleen of met z’n tweeën op pad gaan om op zoek te gaan naar zoveel mogelijk soorten rondom zijn of haar lokale vogelplek (alleen als dit rond die tijd toegestaan is) – of anders vanuit huis (of balkon). Leuk om eens te kijken hoeveel soorten er dan op één dag gezien worden. Dit natuurlijk allemaal om iedereen een leuke uitdaging te bieden én om de fondswerving voor de bescherming van de Zomertortel toch door te kunnen laten gaan. Ideeën zijn natuurlijk welkom. Voor de teams die zich al hadden ingeschreven voor de Texel Big Day: ga vooral door met de fondsenwerving!

Vanaf Texel wensen we iedereen voor nu heel veel sterkte en gezondheid toe. We hopen iedereen weer op Texel te zien na deze crisis!

Met vriendelijke groeten,
Namens iedereen die bijdraagt aan de organisatie,

Masja Gielstra en Marc Plomp
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Natuurmonumenten
  • Vogelbescherming Nederland
  • VVV Texel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief