• Home
  • Nieuws
  • Wadden Vogelfestival op 11 en 12 mei 2024, ben je er ook bij?

Wadden Vogelfestival op 11 en 12 mei 2024, ben je er ook bij?

Het Nationaal Park Duinen van Texel en het Vogelinformatiecentrum zijn weer druk bezig om in 2024 weer een fantastisch Wadden Vogelfestival neer te zetten! Dit jaar vindt het Wadden Vogelfestival plaats op zaterdag 11 en zondag 12 mei.

Net zoals ieder jaar is ook dit jaar op zaterdag weer de Texel Big Day. 24 uur lang vogels kijken op de fiets. En net als vorig jaar kan ook dit jaar echt iedereen weer meedoen, omdat we naar aanloop van de grote dag enkele trainingsdagen organiseren! Ook is de Birdfair weer aanwezig op het waterplein in de Cocksdorp. Een grote verrekijkershow zal weer plaatsvinden, er zijn diverse kunstenaars en het is vooral een mooie plek voor ontmoetingen tussen vogelaars en vogelliefhebbers!

Een primeur voor Nederland in 2023. Swarovski Optik kwam helemaal uit Oostenrijk met een team om service te leveren aan Swarovski producten. Van schoonmaakbeurten tot zelfs enkele reparaties werden door het team afgehandeld.

De beginnend vogelaar moet op 11 en 12 mei ècht op het eiland zijn. Over het hele eiland vind je vogelaars die je graag vertellen over wat ze zien. De voorjaarstrek is op het hoogtepunt en er worden ieder jaar weer mooie en zeldzame vogelsoorten gezien. Iets meer tijd nodig om de vogels te determineren? De vogelwachters van het Wadden Vogelfestival helpen je graag op verschillende vogelkijkpunten op het eiland. Daarnaast zijn er in 2024 weer vele vogelexcursies en hebben we verschillende (avond)lezingen.

En niet geheel onbelangrijk, ook voor ontspanning en ontmoeting in de avonden is gezorgd in 2024. Na een succesvol eerste vogelaarsdiner in 2023 gaan we ook in 2024 weer lekker met elkaar eten op zaterdagavond. Wie weet wat voor wilde vogelverhalen dat wel niet opbrengt?

Maar het belangrijkste van het hele weekend is dat we geld ophalen voor een goed vogeldoel en daarmee ook zoveel mogelijk bewustwording te creëren bij het publiek dat het niet goed gaat met veel vogelsoorten. Wat dat doel precies is maken we begin 2024 bekend!

Dus zet 11 en 12 mei snel in de agenda! Komende tijd zullen we je weer iets intensiever updaten over alles dat speelt rondom het Wadden Vogelfestival van 2024. Volg ons dus op de Texel Big Day pagina op facebook, twitter of de instagram-pagina Waddenvogelfestival.

Grote vreugde bij alle Texel big Day deelnemers nadat ze met alle deelnemers ruim 15.000 euro (!) voor het goede doel van 2023; kustbroeders als de Scholekster en Grote Stern hadden opgehaald!

 
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Casa di Gio's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief