Whats App groep voor alle deelnemers

Net zoals alle normale edities is er ook dit jaar weer een vrijwillige whatsapp groep. In deze groep kunt u met andere deelnemers van de Texel Big Day Home Edition praten over de mooie waarnemingen of bijzondere ervaringen. Ook mag je bijzondere overvliegende vogels whatsappen in deze groep, wanneer dit van belang kan zijn voor andere deelnemers.

Net zoals alle normale edities is er ook dit jaar weer een vrijwillige whatsapp groep. In deze groep kunt u met andere deelnemers van de Texel Big Day Home Edition praten over de mooie waarnemingen of bijzondere ervaringen. Ook mag je bijzondere overvliegende vogels whatsappen in deze groep, wanneer dit van belang kan zijn voor andere deelnemers. Zeldzaamheden die ter plaatse zitten mogen in verband met de corona-crisis niet in deze groep gedeeld worden. je kunt aan deze groep deelnemen door op de volgende link te klikken:

https://chat.whatsapp.com/GG6wUfJpiePH6lbEr8bkZf

We roepen iedereen die vogels kijken leuk vind op om op 9 mei een tijdje naar vogels te kijken en alle soorten te tellen. Of u nu 30 minuten gaat kijken of 24 uur beide mag en alles wat er tussen in zit ook. Het idee is dat iedereen vanuit huis, zijn of haar tuin, balkon of tijdens een rondje wandelen gaat kijken hoeveel vogelsoorten er te zien zijn en dit invoert op waarneming.nl. Natuurlijk vragen we iedereen op te letten of er Zomertortels te zien zijn en die te tellen. We doen dit allemaal om aandacht te vragen voor de Zomertortel en geld in te zamelen om te helpen bij de bescherming van deze prachtige, maar sterk bedreigde duivensoort. Meer informatie over dit goede doel leest u hier.

Iedereen kan deel nemen aan deze Texel Big Day. U kunt dat alleen doen, samen met een bekende (maximaal 2 personen) of samen met het gehele gezin. U schrijft zich in op deze pagina. Wij plaatsen u op de pagina met deelnemers en u doneert daar 25 euro. De eerste 500 deelnemers krijgen een sticker thuisgestuurd en daaraan verloten we een gratis weekend naar Texel in een mooi vakantiehuisje en een tuinvogelpakket. Alle donatiegelden komen ten goede aan de bescherming van de Zomertortel. Help en doe mee en u heeft zelf een heerlijke ontspannende dag.
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Natuurmonumenten
  • Vogelbescherming Nederland
  • VVV Texel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief