De Zwarte Ruiters

“De Zwarte Ruiters” is een groepje vogelaars die regelmatig samen er op uitgaan. Soms naar de Delta, soms naar de Biesbosch en ook wel eens een lang weekend naar het Noorden. De groep bestaat uit Kees Mostert, Gerard de Jong en Bart Vastenhouw

Doelbedrag €3.000 €515,00
Doneer

Bart Vastenhouw
Computer Tech bij de TU Delft


Sinds mijn 12de was ik altijd graag in de natuur. Het begon met planten kijken en toen ik op mijn 15de lid werd van de N.J.N. werd mijn belangstelling breder en werd ik ook vogelaar.
Het komt ook deels van mijn ouders. Mijn moeder was vroeger bij de N.J.N. en mijn vader wandelde en fietste altijd graag in de natuur. Door de week zit ik vier dagen achter de computer, maar in het weekend ben ik meestal wel ergens buiten te vinden in de A.W.D., op Texel, op de Veluwe of langs de IJssel.

 

Gerard de Jong
Werkt bij de Provincie Zuid Holland aan het Natuurnetwerk Nederland

 

Kees Mostert
Ecoloog bij Provincie Zuid Holland

Vogelen doe ik sinds mijn 8e; van kinds af aan dus. Al snel heb ik mijn interesses verbreed naar zoogdieren, amfibieën, reptielen en later ook naar planten en insecten, wat eigenlijk niet? Ik werk als ecoloog bij provincie Zuid-Holland en ben vooral in mijn vrije tijd veel buiten. Ik reis graag, met voorkeur voor noordelijke gebieden. In Nederland is Texel een van de gebieden waar ik heel graag kom.

Dit team wordt gesponsord door:

 
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Casa di Gio's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief