Foot it Texel 2019

Na de glansrijke winst met de Local Patchers vorig jaar met een prettige 156 soorten was de vraag wat dit jaar te doen. Een ander idee, aangewakkerd door mijn plezier in lange stukken lopen, was om de Big Day te voet te doen. Doel is 40 km te lopen van de uiterste zuidpunt van Tx naar de uiterste noordpunt en daarbij 140 soorten te zien en te horen. Dat kan maar dan moet er veel mee zitten. Omdat de duinvogels in de schijnwerpers staan proberen we vrijwel uitsluitend binnen NP Duinen van Texel te blijven en asfalt te mijden.

Doelbedrag €3.000 €2.805,25
Doneer

Vincent Stork
docent Aardrijkskunde

In vrije tijd enthousiast natuurvorser, vooral op Texel. Vader van 4 kinderen waaronder 1 aanstormend vogeltalent en een geweldige vriendin. Probeer altijd mensen enthousiast te krijgen voor de natuur in hun omgeving en verder van huis.

Vincent wordt gesponsord en ondersteund door Leica sportoptik, TX gids en Calidris

                       
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Casa di Gio's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief