In Tauw voor Duinvogels

Wat is dat toch met Texel? James Lidster, Berto van Dam, Frank Aarts en Niels Bronsgeest (allen werkzaam bij en voor ingenieursbureau Tauw) komen er graag, en al jaren. Heerlijk! In Nederland en het buitenland heeft dit kwartet veel vogelervaring opgedaan, zowel privé als professioneel (gidsenwerk). Ze kennen Het Gouden Boltje bijna net zo goed als hun local patch: Driel, Arnhem, Utrecht en Deventer. Scherp zien en luisteren, de kunst van genieten, volharding en veel lachen brengt ons moeiteloos van Utopia naar De Hors en van Ottersaat naar Krimbos!

Doelbedrag €4.500 €4.028,50
Doneer

Frank Aarts
projectleider / teammanager

Sinds ik me kan herinneren kijk ik al naar vogels. Van kleins af aan met m’n vader mee; nestkastjes controleren, geluiden opnemen of op zoek naar een bijzondere soort. Eerst in de Kempen en later in Utrecht, waar ik nu nog steeds woon. Naast vogeltripjes in eigen land, kom ik ook geregeld in het buitenland. Een rode draad in alle vogelbestemmingen is Texel, waar ik zeker enkele keren per jaar kom. Texel voelt voor mij als thuiskomen en wat is er dus mooier dan juist hier 24 uur vogels te kijken voor het goede doel? Wat mij betreft niks, en ik kijk er enorm naar uit!

Niels Bronsgeest
Projectleider

Al bijna 30 jaar woonachtig in Deventer, maar geboren en getogen in het Zuid-Hollandse Voorschoten, dichtbij het Wassenaars-Katwijkse duingebied Berkheide waar ik lang rondstruinde. Daar begon het allemaal op vogelgebied. Als tiener mee met vogelringer De Beer, en daar op het gelijknamige vogelringstation achter Hotel Duinoord vogels ringen: de mooiste en beste leerschool die je maar kan bedenken! In die tijd deden we ook veel ringonderzoek naar Tapuit, Roodborsttapuit en Paapje. In de topjaren vonden we meer dan 50 broedpaar Tapuit in Berkheide, waarvan we veel jongen ringden. Nu is de Tapuit nagenoeg afwezig in het Hollandse duingebied, en laten we daar wat aan doen! Met een donatie kan je een bijdrage leveren aan bescherming en herstel van ons duingebied en daar profiteren veel soorten van. Dank alvast!

James Lidster
Specialist / adviseur Ecologie

James komt oorspronkelijk uit Engeland en heeft in 40 jaar tijd bijna 98 km gefietst, waarvan 80 tijdens de Big Day 2018. Nog herstellende van deze inspanning, heeft James zich voor deze Big Day-editie ten doel gesteld niet verder te fietsen dan De Cocksdorp – Vuurtoren, of dat een houdbare grens is zal moeten blijken 11 mei. Veel zal afhangen van de ‘drive’ en waarnemingsvermogen van zijn teammaten. De laatste jaren is James vaak op Texel geweest en niet louter om te vogelen, met dochtertje was hij geregeld te vinden bij de Bonte Belevenis en Ecomare tot IJsboerderij Labora en de speeltuin op de Krim. James is lid van de Commissie Dwaalgasten Nederlandse Avifauna (CDNA). De laatste jaren heeft hij zich toegelegd op het vastleggen van vogelgeluiden, ook ’s nachts boven zijn huis in Driel. Qua vogelgeluiden hoeven we dit jaar niet veel te missen!

Berto van Dam
Adviseur 

Volgens mijn moeder is mijn fascinatie voor vogels (een) aangeboren (afwijking). Omdat niemand in mijn omgeving vogels keek, leerde ik de basis grotendeels zelf uit de bekende boekjes en in het veld. Toen ik tijdens de studie Bos- en natuurbeheer in Velp een aantal klasgenoten trof die fanatiek vogels keken, was het hek van de dam. In alle uithoeken van het land werd gevogeld, gebieden geïnventariseerd en we trokken eropuit als er ergens een zeldzame soort te zien was. Maar van een big day is het nog nooit gekomen. Ik kijk uit naar zowel de voorpret tijdens de voorbereiding als de big day zelf en we hopen natuurlijk een heel mooi bedrag binnen te halen voor het goede doel: duinvogels!

Het Team in Tauw voor Duinvogels wordt gesponsord door Tauw, Páramo en Nikwax:

             

       
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Casa di Gio's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief