Het Gemaalhuisje in de Cocksdorp

Vanaf 2023 is er ook op loopafstand van het centrum van De Cocksdorp een extra punt waar vogelwachters je kunnen voorlichten over de vogels in de buurt. In het zogenaamde ‘gemaalhuisje’, aan het einde van de Kikkertstraat tegen de dijk aan, kun je terecht voor informatie over de vogels in de buurt. Ook vind je er informatie over het Nationaal Park Duinen van Texel, de Vogelboulevard, De Cocksdorp zelf en de aangelegen polder Dorpzicht. Voor wandelingen, fietsroutes en alles wat een natuurliefhebber maar wil weten kun je terecht bij de vrijwillige vogelwachters van het Vogelinformatiecentrum.

Tijdens het Wadden Vogelfestival, maar ook in de rest van het seizoen is iedereen welkom voor een bak koffie, een leuk gesprek en de nieuwste informatie over de vogels op het wad.

 
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Casa di Gio's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief