De Hopsters

Anco Euser, Sieb Gutker de Geus en Christophe Reijman zamelen dit jaar zo veel mogelijk geld in voor de Grote Stern en natuurlijk, de soort van het eiland Texel, de Scholekster!

Sieb, Anco en Christophe zijn alledrie al geruime tijd met de natuur bezig. Of het nu gaan om natuur- en totaalecologie, fotografie of natuurgidsen, ze hebben hun fascinatie voor de natuur en specifiek vogels omgezet in een helder doel voor dit jaar: zoveel mogelijk vogels zien in de 24 uur die er voor staan.

Sieb wilde afgelopen jaar al meedoen, maar kon uiteindelijk niet, en toen tweemalig deelnemer Koenraad Bijl dit jaar verstek moest laten gaan, dook hij in het gat dat achter werd gelaten. Sieb heeft een heldere blik en een scherp waarnemingsvermogen, waarmee we verzekerd zijn van veel interessante waarnemingen!

Anco is inmiddels ook door de wol geverfd. Met zijn typisch Rotterdamse humor en ongelofelijk fanatieke houding is hij de aanjager van de moreel. Ook komt zijn fotolens voor het aanleveren van bewijsmateriaal van moeilijke soorten vaak goed van pas!

Christophe is de Texel Big Day-veteraan. Deelnemen aan alle edities heeft hij tot nog toe op zijn naam staan, maar winnen is er nog niet van gekomen. Gunnen jullie hem dit jaar de sponsorbokaal door ook een bijdrage te doen? Dan doet hij zijn allerhardste best om zoveel mogelijk soorten te vinden op de Texel Big Day 2023!

     

Samenstelling team:

Team captain: Christophe Reijman
Deelnemer: Sieb Gutker de Geus
Deelnemer: Anco Euser

Doel: €2500
€3.746,50 opgehaald
149.86% behaaldVogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Natuurmonumenten
  • Vogelbescherming Nederland
  • VVV Texel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief