Podcast over de Scholekster

Niet alleen het Wadden Vogelfestival zet zich in 2023 in voor de Scholekster. Sovon heeft in 2023 het jaar van de Scholekster uitgeroepen omdat het erg slecht gaat met de soort. Wil je weten waarom de Scholekster een echte pechvogel is? Beluister dan de podcast van Sovon over deze nationale pechvogel! Je kunt de podcast vinden via deze link.

Tijdens het Wadden Vogelfestival halen de teams van de Texel Big Day elk jaar een fantastisch bedrag op, dat in 2023 wordt besteedt aan de twee pechvogels van 2023, de Scholekster en de Grote Stern. Ook halen we geld op met de opbrengsten van de excursies die het Vogelinformatiecentrum organiseert en krijgen we sponsorbijdragen van de aanwezige standhouders op de birdfair. Kortom, met de organisatie van het Wadden Vogelfestival proberen we het maximale eruit te halen om de soorten in nood te helpen. Wil je graag doneren aan een van de Texel Big Day teams die 24 uur lang op de fiets vogels gaat kijken voor het goede vogeldoel? Dat kan via deze link.
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Casa di Gio's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief